Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna
PROMOCIJA CD-A SOPRANISTICE BLAŽENKE CIGIĆ MILIĆ GLAZBA JE NJEZIN ŽIVOT
Utorak, 27. travnja 2010.
- I ovu promociju u Mostaru dočekala sam, kao i uvijek, s velikom tremom i velikom odgovornošću, ali i strašću. Uvijek kad dolazim u Mostar rado nastupam, rado se susrećem s prijateljima i kolegama… Večerašnji nastup je iziskivao mnogo priprema i treme i bio mi je poput debija.
 
NAJAVA ZBIVANJA: Izložba Davorina Briševca
Ponedjeljak, 26. travnja 2010.
brisevac1U sklopu Mostarskog proljeća-Dana Matice hrvatske, u utorak, 27. travnja u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine, bit će otvorena izložba Davorina Briševca.

O njegovu stvaralaštvu govorit će prof.dr. Antun Lučić, a izložbu će otvoriti članica Predsjedništva Matice hrvatske Mostar Mira Pehar.
 
POZIV NA VEČER BLAŽENKE CIGIĆ MILIĆ
Ponedjeljak, 26. travnja 2010.
U sklopu Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske 2010., večeras (ponedjeljak, 26. travnja) od 20 sati (ne kako je ranije najavljivano od 19), bit će priređena promocija CD-a Blaženke Cigić Milić pod nazivom „Glazba je moj život“, u Galeriji kraljice Katarine u Mostaru.
 
NAJAVA ZBIVANJA: Promocija CD-a Blaženke Cigić Milić
Nedjelja, 25. travnja 2010.
U sklopu Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske, u ponedjeljak, 26. travnja u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine, bit će priređena promocija CD-a poznate sopranistice, Mostarke rođenjem, prvakinje HNK Zagreb, Blaženke Cigić Milić - Bajke.
CD pod nazivom Glazba je moj život, bit će promoviran u povodu 40 godina djelovanja na sceni ove umjetnice.
 
NOSTALGIJA U KOSAČI, KLAPSKA PJESMA I U ROMANCI
Nedjelja, 25. travnja 2010.
klape1aSedmi put u Mostaru, na Danima Matice hrvatske, Festival dalmatinskih klapa Omiš donio je klapsku pjesmu iz cijele Dalmacije, ali i Hercegovine. Prvi put, u sklopu festivala, nastupila je i jedna domaća klapa - Krš iz Mostara koju vodi don Dragan Filipović. Uz njih, večer u prepunoj Kosači, nostalgičnim su klapskim ugođajem obojili Braciera s Bola, Nava iz Orebića, klapa Omiš, Neverin iz Kaštel Lukšića, te splitski Iskon.
 
NJEGOVE TRI SESTRE IZAZVALE VELIKO ZANIMANJE MOSTARACA
Nedjelja, 25. travnja 2010.
Veliko zanimanje vladalo je za hvaljenu predstavu Mostarskog teatra mladih (Njegove) 3 sestre, koja je, pred prepunim gledalištem, u scenografiji koja korespondira s gledateljem, postavljenoj na pozornici  Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, izvedena u sklopu Mostarskog proljeća 2010. Riječ je o adaptaciji Čehovljeve drame Tri sestre, koju je za ovaj mostarski teatar redateljski i scenografski uradio američki readtelj Scott Fielding, a dramaturški pečat joj dao Dragan Komadina. Komadina, pak, kaže:
 
NAJAVA ZBIVANJA: Festival dalmatinskih klapa Omiš
Petak, 23. travnja 2010.
U sklopu Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske 2010. sutra, u subotu, 24. travnja u 20 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, bit će priređen Festival dalmatinskih klapa Omiš. Večer je ove godine posvećena Ljubi Stipišiću Delmati.
 
<< Početak < « 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 » > Kraj >>

Stranica 64 od 78

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

PDF katalog

Mostarsko proljeće - katalog

Prijava korisnikaTko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19 

20 godina MP