Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti NASTUPILA HRVATSKA KAZALIŠNA KUĆA ZADAR
NASTUPILA HRVATSKA KAZALIŠNA KUĆA ZADAR
Četvrtak, 07. svibnja 2009.
Kultna Menažerija pred mostarskom publikom

- Publika me oduševila. Interakcija između nas na sceni i njih, bila je odlična. Atmosfera sjajna. I , znate, nije mi bilo krivo što nisam pobijedio u showu Zvijezde pjevaju prošle subote, jer sam znao da ću u Mostar, pa sam se unaprijed radovao – kazao nam je, uz osmijeh Duško Modrinić,nakon odlično odigrane uloge u predstavi T.Williamsa Staklena menažerija, kojom se Hrvatska kazališna kuća Zadar predstavila na ovogodišnjim Danima Matice hrvatske.

Prepuno gledalište burnim je pljeskom ispratilo odličnu izvedbu zadarskog ansambla u režiji Dražena Ferenčine koji, inače, svake godine u Mostar dolazi s vrhunskim predstavama, što je i u pozdravu naglasila Nela Marinčić, članica Predsjedništva MH Mostar.

- Naši dragi gosti iz Zadra već su u Mostaru kao domaći. Vjerujem da se i oni raduju svojim nastupima pred mostarskom publikom, baš kao što se i mi radujemo ponovnom susretu s njima. Uostalom, zadarski ansambl ovdje je uvijek drag gost ponajprije zahvaljujući njihovom ravnatelju gosp. Renatu Švoriniću, koji je od prošle godine i član Umjetničkog savjeta Mostarskog proljeća-Dana Matice hrvatske.
Posebno je briljirala Jasna Ančić u ulozi majke Amande, premda je i ostatak glumačke ekipe - Duško Modrinić, Helena Kalinić, Hrvoje Zalar igrao na zavidnoj razini.

U gotovo dvadeset izvođenja ove drame na hrvatskim pozornicama, Staklena menažerija je, prije ove produkcije, čak dva puta premijerno izvedena u Zadru - 1955. i 1981.godine.

- Ova predstava zato suvremenom gledatelju, barem na kratko, daje ono najvažnije, ono što svijet više ne nudi – pravo na izbor, pravo izabrati istinu, čak i kad ona ne nudi sreću! - kaže kritičar Jasen Boko.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP