Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MOSTARSKO PROLJEĆE Održana međunarodna pjesnička večer
MOSTARSKO PROLJEĆE Održana međunarodna pjesnička večer
Ponedjeljak, 11. svibnja 2009.
Stigli pjesnici iz cijele Europe

Već tradicionalna međunarodna pjesnička večer Mostarsko književno proljeće i ove je godine na Malu scenu HNK dovela pjesnike iz cijele Europe koji su svojim najljepšim stihovima počastili posjetitelje. Nastupilo je dvadesetak njih, među kojima su bili i Atif Kujundžić – dobitnik nagrade Društvapisaca BiH za književnost za djecu i mlade,te Mađar Otto Tolnai, dobitnik međunarodne nagrade Bosanski stećak. Koordinator pjesničkih susreta u Mostaru koji se realiziraju u suradnji sa Sarajevskim danima poezije, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u BiH, književnik Miro Petrović, kaže:

-    Tijekom dana organizirali smo druženje uz ručak u Ljetnikovcu Radobolja, uslijedilo je predstavljanje na Maloj sceni HNK, a potom ponovno druženje u Restoranu Radobolja. Pjesnici vole doći u Mostar; posjetit ćemo ove godine Blagaj i Počitelj… Suradnja sa Sarajevskim danima poezije koja je počela prije nekoliko godina, realizirana je kroz ovu pjesničku večer na najbolji mogući način i, vjerujte, svi žele doći ovdje i predstaviti se pred ovom publikom.

Ineče, uz pjesnike iz BiH, ove su se godine predstavili i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Poljske, Norveške, Turske i Njemačke: Alma Fazil Obad, Atif Kujundžić, Bogić Rakočević, Diana Burazer Delalić, Fabijan Lovrić, Fadila Nura Haver, Hakija Karić, Jurij Hudolin, Kristina Mrđa , Leszek Szaruga, Marina Kljajo Radić , Otto Tolnai Øyvind Berg, Petar Gudelj (Hrvatska), Sonja Jurić, Šaban Abak, Veselin Gatalo, Wilhelm Bartsch, Žarko Milenić i Željko Barišić. 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP