Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti VJERUJEM U HERCEGOVINU
VJERUJEM U HERCEGOVINU
Srijeda, 13. svibnja 2009.
- Na neki način ispada da ljudi koji su otišli u svijet imaju pravo na ljubav prema rodnom kraju a mi koji smo ostali ovdje o tome ne govorimo. Zapravo, nama ovdje potrebna je vjera u Hercegovinu, a ne njima koji su otišli. U stvari, knjiga je orijentirana na esej Vlade Smoljana onekim uzrocima sirmaštva u Hercegovini – gdje se govori o poeziji, politici, poviejsti, filozoifiji, ideologiji – kazao je za Večernji list autor knjige Vjerujem u Hercegovinu prof. Ivan Sivrić. Sivrićeva je knjiga predstavljena u Galeriji kraljice Katarine u sklopu Mostarskoga proljeća.
U ime MH Mostar pozdravila je potpredsjednica prof.dr. Ljerka Ostojić

Promotor prof. dr. Pero Marijanović je istaknuo:
- Riječ je o knjizi eseja koji su nastali autorovim promatranjem zbivanja u Hercegovini, u kojima su sudionici Hercegovci te njihove prosudbe i zablude u vezi s tim zbivanjima, dok recenzent dr. Ivica Musić ističe:
-  Sivrić jednako kompetentno raspravlja o minulim i aktualnim političkim događajima, a ova j eknjiga višestruko zanimljiva i korisna. Tekstovi su podijeljeni u pet tematskih cjelina i u poplavi literature koja nudi brza i laka rješenja, ona je pravo intelektualno osvježenje.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP