Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti HARMONIKOM RAZGALILI MOSTARCE
HARMONIKOM RAZGALILI MOSTARCE
Ponedjeljak, 18. svibnja 2009.
Harmonikaški orkestar Stanko Mihovilić iz Pule prvi put je nastupio u Mostaru u sklopu Mostarskog proljeća, a dirigent orkestra, inače voditelj Međunarodne ljetne škole harmonike, Damir Bužleta kaže kako su repertoar željeli prilagoditi svome prvom nastupu u Hercegovini te su koncert i otvorili Gotovčevim Simfonijskim kolom.

-    Mnogi od nas ovdje su prvi put, a uz Gotovca, odsvirat ćemo i Goetzovu Slavonsku rapsodiju, Koncerte za bandoneon i orkestar koje potpisuju Andrea Scarpone i Roberto Molinelli, te Libertango Astora Piazzolle. Inače, često nastupamo sa solistom Marijem Stefanom Pietrodarchijem koji je pravi virtuoz na bandoneonu, maloj harmonici koja je u Argentinu stigla, vjerovali ili ne, iz Njemačke – kaže Bužleta.

U ime OKUD-a Istra pri kojem djeluje ovaj Harmonikaški orkestar pozdravio je predsjednik Danor Grgorović, a solsit Mario Stefano Pietrodarchi kazao nam je kako harmoniku svira od malih nogu jer je to obiteljska tradicija.

- Moji djedovi i roditelji svirali su harmoniku, ali popularne pjesme, dok sam se ja više okrenuo klasici i u tome se pravcu usavršavao. A zašto sam odabrao baš harmoniku, odnosno bandoneon… Pa, jednostavno, stvara mi poseban doživljaj. Glazbenik je nekako intimniji s instrumentom, bolje se razumijemo – kaže Pietrodarchi. 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP