Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti NIKŠIĆEVA IZLOŽBA PRIVUKLA VELIK BROJ POSJETITELJA
NIKŠIĆEVA IZLOŽBA PRIVUKLA VELIK BROJ POSJETITELJA
Utorak, 19. svibnja 2009.
- Naš večerašnji laureat Jusuf Jusa Nikšić, u svojoj intimnoj ispovijesti, jedne prigode, napisao je „U svom umjetničkom radu bježao sam od poznatih vizija, bježao sam od poznatih teorija“. Večeras je pobjegao i od osvrta likovnih kritičara, jer je uvjerenja da se on i ova publika, da se on i njegovi sugrađani, savršeno dobro poznaju i savršeno dobro razumiju.

To likovno zajedništvo koje, na sreću, traje pedeset ili pedeset i pet godina, daju mu za pravo pozvati vas na razgledanje i osobni doživljaj – kazao je otvarajući izložbu Jusufa Nikšića predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović, naglasivši kako je smatra jednim od najznačajnijih kulturnih događaja na XI. Danima MH – Mostarskim proljećem.

- Neobično sam sretan što je ovo prva likovna izložba koja se održava na kulturnoj manifestaciji koja je članica EFA-e - dodao je Muselimović.

Retrospektiva ovog uglednog mostarskog umjetnika, žive legende, u suradnji s Galerijom Martino, u Galeriju kraljice Katarine privukla je velik broj posjetitelja, a sam Nikšić je kazao:
-    Teško je danas organizirati izložbu, pogotovo zato što imam mnogo vrijednih slika po Europi, ali i svijetu. Možda će vam se učiniti čudnim što su mi sve slike različite, različitog senzibiliteta, motiva, nastajale su u različito vrijeme. Kod mene nema varijacija, kod mene je svaka slika originalna i traži poseban tretman. Večer je glazbom obojila klapa Krš.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP