Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti U MOSTARU AD GLORIAM BRASS, U SARAJEVU ZAJEDNIŠTVO RASA
U MOSTARU AD GLORIAM BRASS, U SARAJEVU ZAJEDNIŠTVO RASA
Četvrtak, 21. svibnja 2009.
U sklopu Mostarskog proljeća u Galeriji kraljice Katarine nastupio je zagrebački puhački orkestar Ad Gloriam Brass, sastav šestorice limenih puhača u kojem su članovi orkestra Opere HNK u Zagrebu, Simfonijskog orkestra HRT i Zagrebačke filharmonije. Njihov repertoar čine djela europskih i hrvatskih majstora renesanse i baroka, te djela suvremenih hrvatskih autora, od kojih su neka posebno napisana za ovaj ansambl. Iako malobrojna, mostarska ih je publika pozdravila  burnim pljeskom, vraćajući ih na bis. Izveli su Handelova, Bachova djela,  Arapski ples iz baleta Orašar P.I. Čajkovskog,  A.Pizzollin Oblivion, Greetings from Paraguay, tradicionalnu Fiesta mexicana, St.Louis Blues, Sing,sing,sing.

U Galeriji Novi hram u Sarajevu, u sklopu Mostarskog proljeća, otvorena je izložba Ljupka Antunovića pod nazivom Zajedništvo rasa. O izložbi su govorili likovni kritičar Vojislav Vujanović i član UO Matice hrvatske Mostar književnik Miro Petrović, a voditeljica Matea Pehar pročitala je kritičarske zapise Josipa Depola i Inge Dragoje Mikulić. Gošća izložbe bila je Antunovićeva kćerka Ljiljana o kojoj je otac kazao:

- Ljiljana je do sada  izlagala na dosta skupnih izložaba, a ovdje se predstavlja s četiri rada – triptiha. Prema osvrtima i mišljenju likovne kritike, radi se o originalnim radovima s već prepoznatljivim rukopisom.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP