Matica hrvatska Mostar

bener najava 2019
You are here: Početna Novosti Novosti SVO BOGATSTVO TANECOVA FOLKLORA
SVO BOGATSTVO TANECOVA FOLKLORA
Subota, 23. svibanj 2009.
Nakon turneje po Kanadi, te nastupa u Crnoj Gori, makedonski Ansambl narodnih pjesama i igara  Tanec, u sklopu Balkanske turneje, predstavio je na Mostarskom proljeću svo bogatstvo narodnih pjesama i igara. Igralo se Nevestinsko oro, Teškoto, Osogovka, Lazarenki, Veligdensko oro, Bitolske igre, pjevali spletovi pjesama.

Ljepota plesnih pokreta, pjevanja i glazbena virtuoznost, te blještavilo narodnih nošnji, s pravom svrstavaju ovaj ansambl u jedan od najboljih u Europi. Jer još je Tanec, koji slavi 60. obljetnicu svoga postojanja, 1950. godine, na Svjetskom prvenstvu folklora u Engleskoj, osvojio prvo mjesto.

Direktor Taneca Boško Treneski kaže nam kako imaju i školu folklora u kojoj su redom odlični učenici, mladi koji, zapravo danas čine i osnovu ovog plesnog ansambla.
-    Kod nas vlada velika disciplina, red i rad. Bez obzira gdje smo na gostovanju, u ponoć svi moraju biti u svojim sobama – pojašnjava Treneski jednu od tajni uspjeha ovoga izvrsnog ansambla.
 
Na koncertu je bio i veleposlanik Makedonije u BiH Mihajlo Trpkoski koji nam je otkrio kako je upoznat s programom Mostarskog proljeća i da se tako kvalitetnom ponudom može pohvaliti rijetko koji festival, čestitavši i na prijemu u europsku obitelj festivala – EFA-u.
Sponzor večeri bilo je JP Elektroprivreda HZ HB, a Mepas je nagradio dvoje najsretnijih posjetitelja poklon paketima. Tanec je, u sklopu Mostarskog proljeća, nastupio i u Jajcu.(mbm)


TANEC U OBILASKU HUTOVA BLATA

Članovi Taneca, zahvaljujući izletu koji su im omogućili Hotel Mogorjelo-Čapljina i Park prirode Hutovo blato, uživali su u foto safariju i isprobali hercegovačku rakiju, sir i pršut. 

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

logo CO 2018

Sponzori / pokrovitelji

eronet

ep 2


VISOKI POKROVITELJI MOSTARSKOG PROLJEĆA 2018.

Kolinda Grabar-Kitarović
predsjednica Republike Hrvatske

dr. Dragan Čović
hrvatski član Predsjedništva BiH

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP

 

izmir jigolo sitesi