Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti BAJKA O LJUBAVI I VILINSKOM SVIJETU
BAJKA O LJUBAVI I VILINSKOM SVIJETU
Ponedjeljak, 25. svibnja 2009.
Bajka se s Lokruma preselila u Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače. I premda rađena za otvorene prostore, predstava Dubrovačkih ljetnih igara i HNK Zagreb, i u prepunoj je Kosači izazvala oduševljenje gledatelja koji su uživali u vrhunskoj postavci Sna ljetne noći - Shakespearove komedije koju je režirala Dora Ruždjak Podolski.

Goran Grgić u dvostrukoj ulozi Tezeja i Oberona ispričao nam je kako je bilo zanimljivo raditi ovu predstavu u ambijentu Lokruma, među stijenjem po kojem su, smije se, glumci isprobavali svoje akrobatsko umijeće:
- Mi viknemo, paunovi nas počnu oponašati! Bilo je stvarno zanimljivo, ali ni zatvoren prostor za nas nije iznenađenje, jer već smo ovu predstavu igrali i u HNK - kaže Grgić i dodaje da se svaki put iznova raduje dolasku i nastupu u Hercegovini otkud su mu roditelji.
- I ja sam Hercegovac ! - kaže Grgić.

Nataša Dorčić govori kako u ovoj predstavi glumci glume - tijelom, kako je to, zapravo, klasična priča o zabranjenoj ljubavi, priča koja se može primijeniti u svakom dobu.
Zanimljive role odigrali su i Milan Pleština i Zijad Gračić koji je kazao kako mu je posebno drago što je, nakon prošlogodišnje turneje sa Šoljanovom Romancom o tri ljubavi, ponovno u Hercegovini.

San ljetne noći je ljubavna priča o četvero mladih ljubavnika čije se putanje kobno isprepliću, sve dok vilinski kralj Oberon i njegov vragolasti pomoćnik Puck sve ne razriješe i priču dovedu do sretnog završetka.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP