Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti SVE BOJE AKVARELA
SVE BOJE AKVARELA
Nedjelja, 31. svibnja 2009.
Još je skladatelj Ivo Tijardović svoj kultni Akvarel posvetio - Splitskom Malomen puku, pravome  autoru ovoga djela..., a upravo je taj duh Splita i njegova duha doselio na pozornicu Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače gdje su gledatelji mogli uživati u raskoši ove operetne izvedbe za koju je zaslužno HNK Split.

Pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića i dirigentskom Ive Lipanovića,na pozornici su se smjenjivali operetni majstori -  Ivica Čikeš, Ratomir Kliškić, Tajana Jovanović, Valentina Fijačko, Božena Svalina, Saša Jakelić… Od dana prvoga postavljanja – u Splitu, 5. ožujka 1928. - pa do danas, oko Akvarela se prepliće tisuće priča. Uz Malu Floramy, to je jedna od najizvođenijih hrvatskih opereta uopće, a svaka nova izvedba stvara oko sebe onu tako simpatičnu sveopću uskomešanost i iščekivanje kakve vezujemo uz velike projekte u svim područjima.

- Proputovat će naša pjevačko-glumačko-plesačka ekipa od Veloga Varoša, travara Salka u Ljubuškom i gazda Perinih torti i kobasica, do rive našega djetinjstva, proslavit ćemo Sudamju, igrat tonbulu, zaogrnuti i utješeni lipom, mladenačkom 'jubavi Tonča i njegove Marice, a sve u počast glavnim licima ovog besmrtnog djela meštra Tijardovića - gradu Splitu i nama samima koji ga živimo i sanjamo upravo onakvog kakvog ga najviše volimo, sa svim njegovim manama i vrlinama  – kazao je Dolenčić u povodu postavljanja splitske premijere. (mbm) 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP