Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti RASCVJETALO SE MOSTARSKO PROLJEĆE U MALOM
RASCVJETALO SE MOSTARSKO PROLJEĆE U MALOM
Srijeda, 03. lipnja 2009.
Dječji dan ove godine bio je, doslovce, Mostarsko proljeće u malom. Na Maloj sceni HNK u Mostaru, tražilo se mjesto više. Oduševljenu publiku iz minute u minute pozdravljali su mališani, svaki put u drugoj ulozi. Druženje uz Cvitak i Školarac otvorile su balerinice baletne skupine „Arabesque“, u klasi Arlete Čehić. Svojim anđeoskim glasom posjetitelje je počastila i dugogodišnja suradnica Školarca Lucija Hrstić.
Kazališni komad s učenicima škole Silvija Strahimira Kranjčevića pripremila je nastavnica Marina Kljajo Radić, dok je Sandra Pehar pripremila male mostarske „klince s Neretve“.

Kako Mostarsko proljeće ne može bez glazbenika, tako ne može ni Dječji dan. Klarinisti i gitaristi iz Čapljine, dali su dječjem danu i  malu dozu ozbiljnosti. B dance-(denserice) i male i velike, plijenile su koreografijom i smislom za ritam. Posebno iznenađenje u publici izazvala je i svojevrsna pokretna izložba slika. „Došla“ nam je iz Širokoga Brijega i OŠ u Biogracima, a priremila ju je nastavnica likovnog odgoja Marijana Pažin Ivešić i Marijana Skoko. Učenica Lucija Hrstić, donijela je jednom posjetitelju numizmatičke izložbe sreću.  

A sreću mališanima donijeli su sponzori Mepas, Podravka i Hypo koji su ih počastili grickalicima, sokićima i slatkišima.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP