Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti ODRŽAN OKRUGLI STOL O TEMI DAN POSLIJE
ODRŽAN OKRUGLI STOL O TEMI DAN POSLIJE
Četvrtak, 04. lipnja 2009.
PRUŽENA VELIKA PRILIKA, OTVOREN PUT KA EUROPSKIM FONDOVIMA

Dan poslije – okrugli je stol koji je organizirao Umjetnički savjet Mostarskog proljeća,  s ciljem – progovoriti o tomu - što znači članstvo u najstarijoj udruzi festivala EFA-i, koje su obveze i zadaci pred Mostarskim proljećem, te, ujedno, dati rezime dosadašnjih jedanaest godina festivala.

Predsjednik MH Mostar Josip Muselimović  kazao je kako je, bez dvojbe, Mostarsko proljeće postiglo svoj cilj , upisavši se na kulturnu kartu svijeta. Kao  posebni izaslanik predsjednika RH, Krunoslav Cigoj  kazao je kako je Mostarsko proljeće preraslo u nešto veliko i vrijedno za sve narode koji obitavaju na ovim prostorima.

U ime federalnog ministara kulture i sporta Gavrila Grahovca obratila se pomoćnica za kulturu Angela Petrović koja je istaknula:
-  Od danas još više, Mostar je mjesto koje će se, između ostalog, spominjati u kontekstu mjesta značajnog za razvitak kulturnog turizma. Nove turističke publikacije u kojima se spominje Mostar trebaju informirati javnost o Mostarskom proljeću.

Izvršni producent prof. Miljenko Puljić, u svome je izlaganju -  Mostarsko proljeće: Naših jedanaest godina, proveo , uz činjenice i brojke, kroz sve dosadašnje festivale, pokazujući kako je, poput živog organizma, ovaj festival rastao i razvijao se.

Ivica Šarić govorio je o temi Kulturne institucije kao strateški partneri Mostarskog proljeća, a Gradimir Gojer – Refleksija festivala Mostarsko proljeće u lokalnoj zajednici i okruženju.
Prof. dr. Ivo Prlender, govoreći o temi Ususret europskim obzorjima, upozorio je kako je prijem u EFA-u – kapital iz kojega valja izvući dobit i iskoristiti pruženu priliku, govorio je i o aplikacijama u pretpristupne fondove Europske unije, te kako se treba početi konkretno rješavati probleme koji predstavljaju prepreku izvođenju programa.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP