Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti SVEČANOST DODJELE PRIZNANJA LIGE HUMANISTA 20. LISTOPADA
SVEČANOST DODJELE PRIZNANJA LIGE HUMANISTA 20. LISTOPADA
Utorak, 15. rujna 2009.
U povodu predstojeće svečanosti dodjele prestižne Zlatne povelje i značke Linus Pauling koju dodjeljuje Internacionalna liga humanista, te proglašenja uglednog mostarskog odvjetnika i predsjednika Matice hrvatske Mostar Josipa Muselimovića Internacionalnim odvjetnikom obespravljenih, u Hotelu Ero u Mostaru održana je konferencija za novinare na kojoj su se obratili generalni tajnik ILH-a prof. Zdravko Šurlan i dr. Savo Vlaški, predsjednik Povjerenstva za nominacije i izbor laureata, te odvjetnik Muselimović.

Tom prigodom Šurlan je kazao kako će ovo prestižno priznanje dobiti odvjetnik koji je to zaista zaslužio, koji 35 godina neumorno radi i traga kako braniti dostojanstvo čovjeka.

- Muselimović nije samo odvjetnik u klasičnom smislu već i istraživač, psiholog, čovjek koji duboko ponire u ljudsku dušu, otkriva mnoge ljudske sudbine, pokazuje kako braniti čovjeka čija su osnovna prava ugrožena.  Dobili smo bezbroj pisama potpore sa svih strana bivše Jugoslavije što dokazuje kako je Josip Muselimović jednako cijenjen čovjek, kod sviju podjednako.

Šurlan je kazao i kako je Muselimović imenovan predsjednikom Komiteta za humanizam i društveni poredak, na čijem je čelu, do svoje smrti bio akademik Ivan Supek.

Muselimović je kazao da, nakon mnogobrojnih priznanja i nagrada koje je dosad primio, ovo priznanje, kao i dužnost predsjednika Komiteta za humanizam i društveni poredak, posebno obvezuje. Dr. Savo Vlaški za odvjetnika Muselimovića kazao je kako je on čovjek koji nadilazi granice… Svečanost dodjele priznanja Linus Pauling bit će održana u Hotelu ero 20. listopada.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP