Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MATICI HRVATSKOJ NAGRADA DIDAK ZA KULTURU
MATICI HRVATSKOJ NAGRADA DIDAK ZA KULTURU
Četvrtak, 15. listopada 2009.
fra_didakTradicionalnu kulturnu manifestaciju „Didakovi dani", u kinu Borak u Širokom Brijegu, prigodnim je riječima otvorio je Milan Bandić gradonačelnik Zagreba. Ovo je šesta po redu manifestacija i ove godine uz zanimljiv kulturno-znanstveno-edukativni program  posvećen  hercegovačkom velikanu fra Didaku Buntiću, po prvi puta dio manifestacije održava se i u Širokom Brijegu.

Tijekom večeri dodijeljena su i tradicionalna priznanja  "Didak". Priznanje za nasljedovanje Didaka na području kulture dobila je Matica hrvatska Mostar. Nagradu je primio predsjednik Matice hrvatske Mostar gosp. Josip Muselimović.

fra_didak2Na području glazbene umjetnosti nagradu Didak dobio je prof. Josip Vrbanec, ravnatelj Glazbene škole Pavla Miarkovca iz Zagreba, a za područje humanosti  dom za djecu s poteškoćama u razvoju" Marija - naša nada" iz Širokog Brijega. Za nasljedovanje Didaka u gospodarstvu nagradu je dobila tvrtka A3 iz Širokog Brijega  a u području zanosti dr. sc.

Davor Pavuna iz Švicarske. Dr. fra Ante Vučković dobitnik je priznanja "Didak" na području duhovnosti a za nasljedovanje na političkom djelovanju župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. Nagradu za životno djelo dobio je dr. fra Ivan Dugandžić a za promicanje lika i djela Didaka gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. 
(www.didak.net)
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP