Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti ŽELIMO DA SE TURSKA NA MOSTARSKOM PROLJEĆU PREDSTAVI U NAJBOLJEM SVJETLU
ŽELIMO DA SE TURSKA NA MOSTARSKOM PROLJEĆU PREDSTAVI U NAJBOLJEM SVJETLU
Četvrtak, 28. siječnja 2010.
turski_lonzul1aGeneralni konzul Republike Turske u Mostaru Metin Ergin posjetio je Maticu hrvatsku Mostar gdje je razgovarao s predsjednikom Josipom Muselimovićem. MH Mostar i do sada je imala dobru suradnju s Generalnim konzulatom Turske u Mostaru, no namjera je ove godine tu suradnju i proširiti.

-Želja nam je ove godine na našem festivalu ugostiti umjetnike iz Turske, točnije derviše iz Konye, pogotovo stoga što je od prošle godine Mostarsko proljeće član Europske asocijacije festivala, a Istanbul grad europske kulture u 2010 – kazao je Muselimović..
Konzul Ergin izrazio je zadovoljstvo prijamom i suradnjom istaknuvši kako žele ispitati sve mogućnosti i većeg sudjelovanja umjetnika iz Turske na Danima Matice.

turski_lonzul1

- Upravo bi to sudjelovanje umjetnika iz Turske trebalo biti dokaz koliki značaj pridajemo našoj suradnji s Mostarom, pogotovo na kulturnom i umjetničkom planu. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se ove godine Turska predstavi na Mostarskom proljeću u najboljem mogućem svjetlu – kazao je Ergin.

turski_lonzul2

turski_lonzul3
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP