Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti Mr. Miljenka Puljića odlikovao poljski ministar kulture
Mr. Miljenka Puljića odlikovao poljski ministar kulture
Srijeda, 16. ožujka 2011.
Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, inače producent Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske  u Mostaru, jedan je od dobitnika visokog odlikovanja "Zaslužan za poljsku kulturu" koju dodjeljuje poljski ministar kulture i nacionalne baštine Bogdan Zdrojewski.
Odlikovanje se dodjeljuje osobama i institucijama koji su, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske u Zagrebu, promovirali poljsku kulturu u Hrvatskoj kroz univerzalni jezik - glazbu.

puljic_odlicje1

Na svečanosti u zgradi Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu mr. Puljiću i ostalim nagrađenima, odličja je dodijelio poljski veleposlanik, NJ.E. Wiesław Tarka.

- Iznimno sam počašćen i sretan zbog ove nagrade koja ne samo da raduje, već i obvezuje. Uz to, ona  potvrđuje dobru suradnju Zagrebačke filharmonije s poljskim Veleposlanstvom koja će se nastaviti i ove sezone gostovanjem Filharmonije Witolda Lutosławskoga iz Wrocława, kao i gostovanjem kultnog Apoljskog skladatelja i dirigenta Krzysztofa Pendereckog u Crvenoj oktavi – kazao je mr. Puljić.

puljic_odlicje2

Inače, dodjeli ovoga visokog priznanja mr. Puljiću, u ime Matice hrvatske Mostar, organizatora Mostarskog proljeća, u Zagrebu je nazočio Dragan Marijanović, član Predsjedništva MH Mostar.

puljic_odlicje3
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP