Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti „Kardinal od Vrhbosne“ napunio Kosaču
„Kardinal od Vrhbosne“ napunio Kosaču
Ponedjeljak, 21. ožujka 2011.
kardinal_1aNa predstavljanju vrijedne monografije “Kardinal od Vrhbosne”, koje su zajedno organizirali Večernji list, Matica hrvatska Mostar i HKD Napredak, došli su građani Mostara i cijele Hercegovine pozdraviti našega kardinala na najtopliji mogući način.

Prepunom velikom dvoranom Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače zaorio se veliki pljesak kada je na pozornicu stupio kardinal Vinko Puljić, koji je tom prigodom, poručio:
- U ovim vremenima, kad se pomalo nazire osjećaj sumornog ozračja, htio bih poslati poruku: Ne trebate se bojati! Jer ono što se voli, za to se žrtvuje, za što se žrtvuje za to se umire, a za što se umire, to ne odumire. Zato se ne bojmo svoga identiteta. Treba svoje voljeti, a tuđe poštivati - istaknuo je kardinal Puljić. Promociji knjige nazočile su brojne osobe iz javnog, političkog, kulturnog života te predstavnici svih konfesija u BiH.Monografija “Kardinal od Vrhbosne” je koncem prošle godine tiskana u nakladi Večernjeg lista, Hrvatskoga kulturnog društva Napredak i Udruge Prsten. Povod za monografiju bile su tri važne obljetnice: 65 godina života, 40 godina misništva i 20 godina biskupstva kardinala Puljića.Promotori knjige bili su dr. fra Ivan Sesar, mons. Alessandro d’Errico, vlč. Ivan Tolj i dr. Miroslav Palameta. Ulomke iz knjige čitao je glumac Robert Pehar, a događaju su glazbeno pridonijeli klape Hrvoje i Krš te Napretkov trio Pons.(O.Cvitković, Večernji list)
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP