Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MOSTARSKO PROLJEĆE: U povodu početka XIII. Dana Matice hrvatske u Hotelu Ero održana konferencija za novinare
MOSTARSKO PROLJEĆE: U povodu početka XIII. Dana Matice hrvatske u Hotelu Ero održana konferencija za novinare
Utorak, 29. ožujka 2011.
tiskovna_2011_1a- Trinaesti Dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2011. počinju u četvrtak, 14. travnja, koncertom Sarajevske filharmonije i solista – opernih umjetnika i dirigenata rođenih u BiH, a koji karijeru grade u Hrvatskoj, a završavaju 1. lipnja predstavom Tomislava Zajeca „Spašeni“ u izvedbi Dubrovačkih ljetnih igara – kazao je to na konferenciji za novinare Mostarskoga proljeća producent mr. Miljenko Puljić.

Na ovogodišnjim Danima MH u Mostaru gostovat će i ti svjetski ugledna trija - Trio Celibidache, Kotor Art i Brahms Trio. Što se klasičnih programa tiče, tu su i koncert pijanistice Lane Genc te gitarista Petrita Chekua i Richarda Gallena (u suradnji s Veleposlanstvom Španjolske).

tiskovna_2011_1

Dramski program ove godine predvodi predstava Ateljea 212 Gospoda Glembajevi, 18. travnja, a gledat ćemo i „Sarah Bernardht“ HNK Zadar te lutkarske predstave „Pinokio“ i „Vragov most“. Od književnih programa tu su i Mostarsko književno proljeće, književna večer Ivana Lovrenovića, predstavljanje monografije Ubavke Prašo o Muzičkoj školi, te knjige patera Stjepana Krasića „Počelo je u Rimu“.

tiskovna_2011_2

Jazz program predvodi nastup Viktor Toth trija i sastava Black Coffee s pjevačicom iz SAD-a Martine Thomas. Tu je i koncert big banda Hrvatske glazbene mladeži, tradicionalni Festival dalmatinskih klapa Omiš s gostom Nenom Belanom, koncert Gibonnija s Matijom Dedićem i ansamblom Black Coffee. Likovni program donosi izložbu ak. slikara Krešimira Ledića, a u suradnji s Veleposlanstvom Mađarske i Francuske u BiH, na Mostarsko proljeće dolazi prestižna izložba oca op-arta Viktora Vasarelyja.

Na Dječjem danu, 28. svibnja ove će se godine predstaviti Športski plesni klub Erigo iz Mostara s plesnom predstavom Alisa u zemlji čuda, a u suradnji sa Židovskom općinom Mostar na Mostarskom proljeću gostovat će i plesni ansambl Or Hašemeš – Sjaj sunca s plesnom predstavom. Izložba Fotokluba Split, a u povodu stote obljetnice njegova djelovanja, predviđena je za 24. svibnja.

tiskovna_2011_3
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP