Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti OTVORENI XIII. DANI MATICE HRVATSKE
OTVORENI XIII. DANI MATICE HRVATSKE
Nedjelja, 17. travnja 2011.
m_p2011_otvaranje1aGala-koncertom Sarajevske filharmonije i solista, opernih zvijezda rođenih u BiH , a koji žive i rade u Hrvatskoj, počeli su XIII. Dani Matice hrvatske- Mostarsko proljeće 2011.
Festival je, u ime Saveza europskih festivala, otvorio intendant Dubrovačkih ljetnih igara dr. Ivo Prlender.

- Kada sam, prije deset godina, pozvan u ovaj matičarski krug, sve sam mogao slutiti samo ne da će to postati trajno prijateljstvo, te da će u ovom čudesnom gradu zasjati jedna nova festivalska zvijezda na europskom nebu. Beskrajno sam ponosan na sve one ljude koji su učinili i omogućili da se to čudo dogodi unatoč teškim vremenima. Ponosan sam što sam mogao sa svima njima, ali prije svega s umjetnicima i s publikom, biti dio ove jedne velike i prekrasne priče. Evo nas sada u susret jednome novom proljeću. S velikim ponosom želim kazati da otvaram ovogodišnje XIII. Dane Matice hrvatske - kazao je Prlender.

U ime Visokog pokrovitelja, predsjednika RH dr. Ive Josipovića, nazočnima se obratio veleposlanik RH u BiH NJ.E. Tonči Staničić, a u ime Matice hrvatske Mostar pozdravio je prim.dr. Slavko Musa.
Gostima se obratio i Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, u ime pokrovitelja gala-večeri – Grada Sarajeva.

Na gala-koncertu, uz pratnju Sarajevske filharmonije, najljepše arije izveli su: Vedrana Šimić, Ivana Lazar, Berislav Puškarić, Vesna Baljak Contini, Amir Saračević, a dirigirali su Darjana Blaće Šojat i Josip Šego.

Uslijedilo je otvaranje izložbe akademskog slikara Krešimira Ledića. O Ledićevu stvaralaštvu govorio je mentor poslijediplomskog studija i dekan ALU Široki Brijeg prof. Anto Kajinić, a izložbu je otvorio mr. Miljenko Puljić, producent Mostarskog proljeća. Izložba Krešimira Ledića u Galeriji kraljice Katarine, bit će otvorena do 1. svibnja.

m_p2011_otvaranje1

m_p2011_otvaranje2

m_p2011_otvaranje3

m_p2011_otvaranje4

m_p2011_otvaranje5

m_p2011_otvaranje6

m_p2011_otvaranje7

m_p2011_otvaranje8

m_p2011_otvaranje9

m_p2011_otvaranje10
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP