Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MOSTARSKO PROLJEĆE I MATICA HRVATSKA MOSTAR GOSTI MNOGIH KULTURNIH DOGAĐANJA U REGIJI
MOSTARSKO PROLJEĆE I MATICA HRVATSKA MOSTAR GOSTI MNOGIH KULTURNIH DOGAĐANJA U REGIJI
Četvrtak, 30. lipnja 2011.
mat1Da je Mostarsko proljeće postalo respektabilan događaj u cijeloj regiji, pokazuju i brojni pozivi gradonačelnika i ravnatelja festivala iz cijele regije na festivalska i druga kulturna zbivanja ovoga ljeta.

Tako su pozivnice stigle od Grada Ljubljane i Grada Zagreba za otvaranje Festivala Križanke-Ljubljana i glazbeni megaspektakl - izvedbu Simfonije tisuće Gustava Mahlera - koja će, u jednoj koncertnoj večeri, na istoj pozornici okupiti više od 1.100 glazbenika iz Hrvatske i Slovenije. Nakon Ljubljane 3. srpnja, Mahlerova simfonija, u izvedbi Zagrebačke i Slovenske filharmonije i pod ravnanjem maestra Valerija Gergijeva, bit će priređena i u Areni Zagreb.

- Dobili smo poziv i od gosp. Darka Brleka, ravnatelja Festivala Križanke, inače člana našega Festivalskog vijeća, te ravnatelja Zagrebačke filharmonije mr. Miljenka Puljića za nazočnost na ovim velikim glazbenim događajima, što nam čini iznimnu čast. U ime Matice hrvatske Mostar i našega festivala na ove će koncerte poći će naši predstavnici – kazao je predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović.

Pozivi za Mostarsko proljeće i Maticu hrvatsku Mostar za nazočnost na svečanom otvaranju stigli su i od ravnatelja Festivala dalmatinskih klapa Omiš, Zadarskog kazališnog ljeta i Dubrovačkih ljetnih igara, te gradonačelnika Đakova (Đakovački vezovi), a kako predsjednik Muselimović kaže – Matica hrvatska Mostar odazvat će se pozivima ovih dragih ljudi i festivala koji su također dragi i redoviti gosti na Mostarskom proljeću.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP