Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MATICA HRVATSKA MOSTAR IMA PUNU POTPORU HRVATSKOGA NARODNOG SABORA
MATICA HRVATSKA MOSTAR IMA PUNU POTPORU HRVATSKOGA NARODNOG SABORA
Utorak, 25. listopada 2011.
posjet_covic_ljubic1aČelnici Hrvatskog narodnog sabora predsjednik dr. Dragan Čović i predsjednik Glavnoga vijeća dr. Božo Ljubić posjetili su Maticu hrvatsku Mostar. Tom prigodom, izražavajući izniman stupanj poštovanja i divljenja prema svemu onome što radi Matica hrvatska Mostar, izrazili su punu potporu djelovanju te krovne kulturne institucije hrvatskoga naroda.

Predsjednik MH Mostar Josip Muselimović naglasio je kako , unatoč svim okolnostima i opstrukcijama, Matica hrvatska Mostar još radi – organizira festival Mostarsko proljeće-Dane Matice hrvatske, nakladnik je dva i pomaže u izlaženju još dva časopisa. Ponajviše zahvaljujući entuzijazmu.

posjet_covic_ljubic2

- Na žalost, moramo konstatirati da ova manifestacija, praktično, sudeći prema odnosu i doprinosu, ne postoji za grad Mostar i našu županiju, jer već dulje vrijeme s tih strana nemamo nikakve potpore. Upitna je i daljnja potpora federalne Vlade, a većina naših gospodarskih subjekata također se ponaša nezainteresirano  - kazao je Muselimović, naglašavajući kako se plaši – ako ne bude potpore i razumijevanja naših institucija i gospodarskih subjekata, da će biti upitno i održavanje idućeg Mostarskog proljeća.

posjet_covic_ljubic5

- U ime HNS-a danas odavde možemo poručiti da imate našu punu potporu realizaciji vaših ciljeva i ustrajavanju na tragu onoga što je primarno poslanje Matice hrvatske. Pomoći ćemo, u ovako složenom trenutku za hrvatski narod u BiH, koliko je to u našoj moći, da Matica opstane i ostane, također kao i Mostarsko proljeće kojim se moramo uistinu ponositi i pokazati svima njegovu pravu vrijednost – poručili su dr. Čović i dr. Ljubić.

posjet_covic_ljubic4

posjet_covic_ljubic3
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP