Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti Veleposlanik Rep. Slovačke posjetio Maticu hrvatsku Mostar
Veleposlanik Rep. Slovačke posjetio Maticu hrvatsku Mostar
Petak, 02. prosinca 2011.
mojzita_posjet1aSlovački i hrvatski narod vežu posebne duhovne i kulturne spone
Veleposlanik Slovačke u BiH NJ/E Miroslav Mojžita posjetio je Maticu hrvatsku Mostar gdje je, s predsjednikom MH Josipom Muselimovićem i članom Predsjedništva Mirom Petrovićem, razgovarao o dosadašnjoj suradnji i eventualnom gostovanju slovačkih umjetnika i na idućim Danima Matice.

- Između slavenskih zemalja postoji posebna duhovna suradnja, mnogo je tradicionalnih i duhovnih veza među Slovacima i Hrvatima. I kada smo otvarali Veleposlanstvo u Sarajevu, dogovoreno je da će bitna poveznica među našim narodima biti na polju kulturne suradnje, što smo, u koordinaciji s Maticom hrvatskom Mostar, nekoliko puta i ostvarili. Cilj moga današnjeg dolaska je, između ostaloga, razgovor o eventualnom dolasku slovačkih umjetnika na Mostarsko proljeće 2012 – kazao je veleposlanik Mojžita.

mojzita_posjet2

- S Veleposlanstvom Rep.Slovačke imamo izvanrednu suradnju i to, ponajprije, zahvaljujući veleposlaniku Mojžiti u kojem smo prepoznali pravoga prijatelja. Pošto pripadamo istome kulturnom krugu, cilj nam je bio, između ostaloga, povezati naše narode i kulture još jačim sponama i nadamo se da ćemo, na tragu naše dosadašnje vrlo uspješne suradnje, prirediti još neko kulturno predstavljanje Slovaka na Danima Matice – kazao je Muselimović.

mojzita_posjet1

Podsjetimo, Mostarsko proljeće 2008. otvoreno je upravo izložbom slovačkih i čeških umjetnika pod pokroviteljstvom Veleposlanstava Slovačke i Češke u BiH, s naglaskom na umjetnost velikog slovačkog kipara Williama Schiffera.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP