Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti HT Eronet i ove godine generalni sponzor Mostarskog proljeća
HT Eronet i ove godine generalni sponzor Mostarskog proljeća
Utorak, 10. travnja 2012.
hteronet_sponzor2012_1aPredsjednik Uprave HT Eroneta mr. Stipe Prlić i predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović potpisali su sponzorski ugovor kojim je ova tvrtka i ove godine generalni sponzor međunarodne manifestacije Mostarsko proljeće – XIV. dani Matice hrvatske, koja će biti održana od 15. travnja do 1. lipnja.

- Suradnja HT Eroneta i Matice hrvatske traje jako dugo, ali ipak kruna naše suradnje je naša podrška projektu Mostarskog proljeća, u vidu generalnog sponzorstva i to četiri godine zaredom. Nema nimalo dvojbe da je ova manifestacija, koju ove godine očekujemo 14. put, postala jedan od sinonima grada na Neretvi i zbiljski se pitam koliko bi naša kultura bila siromašnija da nije Dana Matice hrvatske. Zato, kako bi Mostar i cijela regija mogli ugostiti mnoga svjetska umjetnička imena, potrebna je i pomoć gospodarstvenika. Svi, koliko je u našoj mogućnosti, na neki način pomažemo razvoju društvene zajednice, ali bez imalo skromnosti mogu reći kako HT Eronet u tome prednjači. Na taj način želimo biti dodatan primjer i ostalima - kazao je Prlić.

hteronet_sponzor2012_1

Muselimović je zahvalio Prliću i HT Eronetu na podršci koja ima poseban značaj.
- Da nije ovog sponzorstva moram reći da bi bio upitan početak ovogodišnje manifestacije, a to bi bila velika šteta. No ipak i pored svih problema Mostar će ponovno biti kulturno središte Bosne i Hercegovine, ali i regije i uvjeren sam da će i ovogodišnja manifestacija biti verificirana na najvećoj razini - rekao je Muselimović dodajući kako je otvaranja ove godine posebno jer počinje otkrivanjem spomenika i parka nobelovaca u Mostaru.

hteronet_sponzor2012_2

Voditeljica promidžbe i marketinga dr. Žana Mrkonjić predstavila je, u ime Matice hrvatske, ovogodišnji program  s 30-tak različitih sadržaja.
- Nakon otvaranja Parka nobelovaca, svečanost nastavljamo u mostarskom hramu kulture, Kosači, gdje će biti održano samo otvaranje ovogodišnje manifestacije, uz večer dalmatinskih klapa, posvećene Ljubi Stipišiću Delmati. Ovogodišnje Mostarsko proljeće otvorit će Visoki pokrovitelj manifestacije  predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, a očekuje se dolazak i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP