Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MUSELIMOVIĆ GOST DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA
MUSELIMOVIĆ GOST DUBROVAČKIH LJETNIH IGARA
Četvrtak, 12. srpnja 2012.
otvaranje_dlji_2012_1aNa poziv direkcije Dubrovačkih ljetnih igara, predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović ovoga tjedna boravi u Dubrovniku, gdje je nazočio svečanom otvaranju 63. Dubrovačkih ljetnih igara. Tom prigodom susreo se i razgovarao s intendantom DLJI dr. Ivicom Prlenderom te predsjednikom RH dr. Ivom Josipovićem i gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem.

Boravak na festivalu, predsjednik Muselimović iskoristio je i za dogovore oko nastupa dubrovačkih umjetnika na idućim Danima Matice hrvatske, jubilarnom 15. Mostarskom proljeću, čije bi otvaranje, kako je planirano, trebalo biti u znaku grada Dubrovnika. S tim u vezi razgovarao je s vodstvom ansambla Linđo, dubrovačkog kazališta Marina Držića, Đelom Jusićem oko nastupa Malog raspjevanog  Dubrovnika, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, književnikom Lukom Paljetkom… U planu je i postavljanje izložbe dubrovačkog slikarskog trolista – Dulčić, Masle, Pulitika.

otvaranje_dlji_2012_1

Muselimović je izrazio zadovoljstvo što je kod čelnih ljudi Dubrovnika i dubrovačkih institucija kulture naišao na razumijevanje i punu potporu planiranom – i umjetničkom i turističkom predstavljanju grada Dubrovnika na jubilarnim Danima Matice hrvatske, što će, zapravo, biti kruna višegodišnje suradnje između Dana Matice hrvatske i dubrovačkih kulturnih institucija.

otvaranje_dlji_2012_2

otvaranje_dlji_2012_3
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP