Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Predsjednik Muselimović s veleposlanikom Staničićem
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Predsjednik Muselimović s veleposlanikom Staničićem
Petak, 21. rujna 2012.
matica_stanicic_1aPredsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović razgovarao je u Sarajevu s veleposlanikom RH u BiH NJ/E Tončijem Staničićem. U dugom i detaljnom razgovoru predsjednik Muselimović upoznao je veleposlanika Staničića s djelovanjem Matice hrvatske Mostar s posebnim naglaskom na međunarodnu kulturnu manifestaciju Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske.

Veleposlanik Staničić naglasio je kako Mostarsko proljeće ima punu potporu Republike Hrvatske i njezinih institucija.
- Činjenica  je da je Mostarsko proljeće, u svojih 14 godina, na pragu svoje 15. jubilarne obljetnice, izraslo u festival vrijedan svakoga poštovanja i divljenja. Dani Matice hrvatske u Mostaru dosad su najbolji vid prezentacije kulture Hrvata u BiH, festival koji na najbolji mogući način pokazuje kako se, uz promoviranje svoje, poštuje i potiču i druge kulture, a upravo je jedan od interesa hrvatskog naroda svekolika suradnja i uvažavanje drugih kultura i naroda i njihovih interesa. Ovaj festival na najbolji mogući način nas povezuje i učvršćuje kulturne i ine veze između Hrvatske i BiH  – kazao je veleposlanik Staničić.

matica_stanicic_2

Tom prigodom obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te najavljen nastavak iste.
- Potpora koju u ovom trenutku dobivamo od Republike Hrvatske, neizmjerno nam je bitna. Raduje nas pozitivan stav i spremnost na nastavak suradnje kako bi Dani Matice hrvatske u godinama koji slijede učvrstili svoju poziciju na kulturnom zemljovidu Europe i zauzeli mjesto koje im pripada. Zahvaljujem NJ/E veleposlaniku Staničiću, njegovoj volji i spremnosti na potpori, mr.sc. Dariji Krstičević, predstojnici Državnog ureda za Hrvate izvan RH, kao i ministrici kulture dr.sc. Andrei Zlatar i Vladi RH, te predsjedniku dr.sc. Ivi Josipoviću, koji su dosad nebrojeno puta izrazili potporu našim nastojanjima – kazao je predsjednik Muselimović naglasivši kako je planirano da idući jubilarni 15. Dani Matice 2013. počnu predstavljanjem umjetnika grada Dubrovnika.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP