Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti PREDSJEDNIK MUSELIMOVIĆ S VELEPOSLANIKOM STANIČIĆEM
PREDSJEDNIK MUSELIMOVIĆ S VELEPOSLANIKOM STANIČIĆEM
Četvrtak, 27. prosinca 2012.
Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović razgovarao je danas u Sarajevu, u prostorijama Veleposlanstva RH, s veleposlanikom RH u BiH NJ.E. Tončijem Staničićem. Na sastanku je riječi o aktivnostima Matice hrvatske Mostar s posebnim naglaskom na međunarodnu kulturnu manifestaciju Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske.

Predsjednik Muselimović izvijestio je veleposlanika Staničića o pripremama za 15. jubilarno izdanje Mostarskog proljeća, koje bi trebalo početi 15. travnja 2013. Također, kazao je kako je Visoko pokroviteljstvo nad Mostarskim proljećem 2013. prihvatio i Državni ured za Hrvate izvan RH na čelu s predstojnicom mr.sc. Darijom Krstičević. Muselimović je upoznao veleposlanika s okolnostima u kojima se odvijaju pripreme za 15. jubilarno Mostarsko proljeće i problemima koji su se pojavili oko održavanja  manifestacije.

Veleposlanik Staničić izrazio je  potpunu podršku Veleposlanstva i, općenito, Republike Hrvatske aktivnostima Matice hrvatske Mostar, s osobitim naglaskom na potporu Mostarskom proljeću.

- Održavanje ove manifestacije ne smije doći u pitanje – naglasio je veleposlanik Staničić dodavši kako se treba iznaći trajno rješenje za potporu festivalu koji je članom Saveza europskih festivala od 2009.

Predsjednik Muselimović zahvalio je veleposlaniku Staničiću na razumijevanju i bezrezervnoj potpori koju Veleposlanstvo RH i Vlada RH pružaju Matici hrvatskoj Mostar i Mostarskom proljeću te izrazio nadu kako će se iznaći  način trajnoga rješavanja problema financiranja ove manifestacije. (mbm)
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP