Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MOSTARSKO PROLJEĆE 2013: Nastupio ansambl Prijatelji iz Sarajeva
MOSTARSKO PROLJEĆE 2013: Nastupio ansambl Prijatelji iz Sarajeva
Ponedjeljak, 27. svibnja 2013.
ansabl_prijatelji_1a- Ansambl Prijatelji nose auru posebnog prepoznatljivog glasovnog suzvučja, kontinuirano punih 55 godina, koliko traje i njihovo prijateljstvo. Njihovo pjevanje zrači prijateljstvom za sve ljude, večeras, posebno za vas, u Mostaru. Šareni buket ljubavi,uvezan poezijom, melodijom, harmonijom i ritmom, razgalit će nam dušu.

Prepoznat će svatko sebe u nekoj od pjesama. Izbor emocija i žanra je zaista veliki. Sjetne, vesele, ozbiljne, šaljive i tužne, čak i one s dozom prijekora. Zatim lagani i življi ritmovi valcera, poskočice i swinga koji nose pjesmu - izvornu i autorsku,  narodnu, starogradsku, šansonu i evergreen šlager, popularnu, mjuzikl i filmsku.

Ovim riječima počeo je koncert sarajevskog ansambla Prijatelji, koji su, u sat i pol, razgalili srca publike u prepunoj Galeriji kraljice Katarine, podsjetili na neka bolja vremena i nostalgijom obojili večer. Redale su se skladbe: Sinoć kad je pao mrak, Jesen stiže, dunjo moja, Cvit pred portom, Tiridonda, Pod mojim prozorom, Ne silazi sa čardaka, Tuga jeseni, Oprosti,volim te, Zelena polja, La musica di notte… Kao posebne gošće nastupile su članice ženskoga vokalnog ansambla Corone, koje su osnovali upravo – Prijatelji. Večer je, izvedbom skladbe Stara rijeka upotpunio i Ivica Šarić.

- Vokalni ansambl Prijatelji osnovan je 1957. U Sarajevu, a danas djeluje u okviru AKCUS-a „Seljo“.  Iza nas su brojni nastupi u zemlji i inozemstvu, a posebna nam je čast što smo večeras ovdje nastupili s našim prijateljicama – „coronama“ i dragim prijateljem Ivicom Šarićem – kaže voditelj ansambla Mario Katavić.

Inače, kao uvertira u koncert, predsjedatelju Vijeća ministara BiH gosp. Vjekoslavu Bevandi, dodijeljena je Velika povelja MH Mostar u znak zahvalnosti za dugogodišnju uspješnu suradnju, potporu i doprinos realizaciji programa Dana Matice. U Bevandino ime je zahvalila i Povelju preuzela njegova savjetnica za vanjsku politiku Željana Zovko.

Povelje zahvalnosti dodijeljene su i kolegama novinarima – Andrijani Copf, urednici Kulture  Dnevnoga lista, i Dževdetu Tuzliću, uredniku kulture BHT-a, čija emisija Dimenzija više, već godinama, Danima Matice poklanja posebnu pozornost i uistinu im daje – dimenziju više.

ansabl_prijatelji_1

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo

ansabl prijatelji Sarajevo
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP