Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti AUDICIJA Ornela Vištica i Matica hrvatska Mostar pokreću veliki zajednički projekt
AUDICIJA Ornela Vištica i Matica hrvatska Mostar pokreću veliki zajednički projekt
Ponedjeljak, 10. lipnja 2013.
ornela_audicija_1aMlada glumačka zvijezda Ornela Vištica i Matica hrvatska Mostar kreću u zajednički projekt - organiziranje radionica za djecu koja se žele okušati na sceni – glumiti, snimati, pjevati, plesati… Sve te vještine učit će u deset dana, kroz druženje i predavanja s glumcima, redateljima, koreografima iz BiH, Hrvatske, Srbije, Rumunjske…

- Iznimno cijenim rad Matice hrvatske Mostar koja je dosad mnogo toga napravila , ne samo za grad Mostar , već i za cijelu regiju. Stoga sam jako sretna što smo zajedno u ovom projektu. Htjela sam, uz pomoć svojih kolega, napraviti nešto za svu djecu grada Mostara, svima onima koji su talentirani pružiti priliku da pokažu što znaju, da nauče nešto više i sutra, možda, ostvare svoje snove – kazala je Ornela Vištica na konferenciji za novinare u hotelu Ero.

- Mislim da je ovo velika stvar za grad. Napravit ćemo audiciju za djecu mostarskih osnovnih i srednjih škola te odabrati njih 30-40 koji će dobiti prigodu besplatno pohađati radionice koje će voditi moji prijatelji – glumci, redatelji, koreografi, iz cijele BiH, Srbije , Hrvatske, Rumunjske, iza kojih su velike biografije… Audicija će se održati u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u ponedjeljak, 17. lipnja u 12 sati – najavila je Ornela  koja je istaknula da su slični projekti, ako se pokaže zanimanje, mogući i u drugim hercegovačkim  mjestima. Kazala je kako dobiva mnogo pisama od djece svih uzrasta, koji su njezini veliki obožavatelji i koji postavljaju mnoga zanimljiva pitanja o glumi, plesu, pjevanju, scenskom nastupu…

- Ovaj projekt radionica trebao bi rezultirati jednim performanceom ili predstavom koji će biti izvedeni na sljedećim Danima Matice hrvatske. Ja se nadam da ćemo, među prijavljenom djecom, pronaći nove – male-velike talente – poručila je lijepa glumica.

Inače, ovaj projekt odlično se uklapa u zamisao Matice hrvatske Mostar i producentice dječjeg programa dr.sc. Žane Mrkonjić o uključivanju što većeg broja djece i mladih u programe Mostarskog proljeća. Tako će, nakon nekoliko godina veoma posjećenih Dječjih dana i ovogodišnje predstave Aladinova čarobna svjetiljka koju u potpunosti potpisuje upravo MH Mostar i autorski tim predvođen dr. Mrkonjić, biti pružena prilika još mnogim mladim talentima da kroz radionice koje je osmislila Ornela Vištica, izvuku ono najbolje iz sebe i svoj talent i umijeće predstave na Mostarskom proljeću.

ornela_audicija_1

ornela_audicija_2

ornela_audicija_3

ornela_audicija_4

ornela_audicija_5

ORNELA U ŽENAMA S DEDINJA

Ornela Vištica, kaže nam, upravo se vratila iz Beograda gdje je završila snimanje najpopularnije srpske dramske serije „Žene s Dedinja“. U seriji igra Ivonu, a najviše scena ima s poznatom srpskom glumicom Majom Noveljić.
- Larin izbor tek se počeo prikazivati u Srbiji, tako da sam jako počašćena što sam dobila priliku okušati se i u jednoj njihovoj seriji jer oni uistinu, rijetko zovu kolege iz drugih zemalja regije, dok, na drugoj strani, dosta kolega iz Srbije glumi u hrvatskim serijama i filmovima. Nadam se da ću opravdati povjerenje – kaže Vištica.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP