Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti Kristalna Matica Galeriji Aluminij
Kristalna Matica Galeriji Aluminij
Četvrtak, 04. srpnja 2013.
kristalna_matica_1aPredsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović uručio je, na prigodnoj svečanosti u mostarskom restoranu Radobolja, Kristalnu maticu Vjekoslav Šutej predstojniku Galerije Aluminij Darku Juki. Kristalna Matica dodijeljena je u znak zahvalnosti Galeriji Aluminij za iznimno plodnu suradnju s Maticom hrvatskom tijekom i ovogodišnjega Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske Mostar.

- Aluminij je s Maticom od samih početaka našega festivala i s radošću ovo priznanje koje nosi ime pokojnoga maestra Šuteja uručujem Galeriji koja je širom otvorila svoja vrata našim programima i uopće suradnji s Danima Matice – kazao je Muselimović.

kristalna_matica_2

Izrazivši ponos i počašćenost primanjem Kristalne Matice, koja je izrađena prema zamisli mostarskoga grafičkog dizajnera Marina Muse, a dodijeljena jednoglasnom Odlukom Predsjedništva Ogranka MH Mostar i članova Festivalskoga vijeća Dana MH Mostar, Juka je poručio kako u godinama pred nama ne računa samo na nastavak, nego na snaženje i produbljivanje suradnje ovih dvaju ustanova koje, svojim radom, uzdižu kulturnu stvarnost Mostara i okolice. Uz Kristalnu maticu Galeriji Aluminij, Odlukom Predsjedništva MH Mostar i Festivalskog vijeća, ovo prestižno priznanje bit će dodijeljeno i Večernjem listu BiH te bivšem federalnom ministru kulture i sporta, dugogodišnjem prijatelju Dana Matice hrvatske, Gavrilu Grahovcu.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP