Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti NAKON MOTRIŠTA, I SUVREMENA PITANJA U C.E.E.O.L.-u
NAKON MOTRIŠTA, I SUVREMENA PITANJA U C.E.E.O.L.-u
Nedjelja, 13. listopada 2013.
nasl_sp_15_1aU ime redakcije, prof. Ivan Sivrić, glavni i odgovorni urednik časopisa „Suvremena pitanja – časopis za prosvjetu i kulturu“ potpisao je, u srpnju 2012. Godine, Ugovor o uvrštavanju ovog znanstvenog časopisa u C.E.E.O.L. (Central and Eastern European Online Library) bazu podataka. Indeksiranje u toj prestižnoj bazi podataka predstavlja veliki uspjeh za Suvremena pitanja,  budući da ga to čini dostupnim širokoj međunarodnoj znanstvenoj zajednici. U ovoj bazi će se naći tekstovi objavljeni minulih godina, zapravo od osnivanja časopisa do danas, što teče već sedam godina.

Nakon potpisivanja ugovora o sunakladništvu između Matice hrvatske i Fakulteta za prirodoslovno-matematičke znanosti u siječnju 2013. godine, ovo je još jedan važan događaj u povijesti Suvremenih pitanja. Tekstovi objavljeni u časopisu svjedoče o znanstvenom i kulturnom stvaralaštvu te rezultatima brojnih istraživanja iz područja, u prvom redu prosvjete i kulture, ali i iz drugih područja humanističkih znanosti u prvim desetljećima 21. stoljeća.

Indeksiranje u ovoj bazi podataka predstavlja još jednu potvrdu da je časopis Suvremena pitanja prepoznatljiv u akademskoj i znanstvenoj zajednici.

C.E.E.O.L. je on-line baza u kojoj se može naći više od 500 cjelovitih članaka u PDF formatu časopisa društvenih i humanističkih nauka, kao i digitalizirani dokumenti u vezi s temama koje se tiču srednje, istočne i južne Europe.

Suvremena pitanja su od 2008. godine indeksirana i u međunarodnoj bazi podataka COBIS. Također, od 2011. godine časopis ima on-line izdanje u sklopu web stranice Matice hrvatske Mostar www.maticahrvatska-mostar.ba

Podsjetimo, časopis Matice hrvatske Mostar za kulturu, znanost i društvena pitanja - Motrišta već je ranije, prije nekoliko godina, uvršten u  C.E.E.O.L.

nasl_sp_15_2
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP