Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti GEN. KONZULICA VUKAJLOVIĆ U POSJETU MH MOSTAR
GEN. KONZULICA VUKAJLOVIĆ U POSJETU MH MOSTAR
Petak, 17. siječnja 2014.
vukajlovic_1aGeneralna konzulica Republike Srbije u Mostaru Jelena Vukajlović posjetila je Maticu hrvatsku Mostar gdje je razgovarala s predsjednikom Josipom Muselimovićem. Sastanku je nazočio i počasni konzul Rep. Mađarske u Mostaru Vlado Lukić.


Muselimović upoznao je konzulicu Vukajlović  s radom i djelovanjem Matice hrvatske Mostar, festivalom Mostarsko proljeće i činjenicom da je ovaj festival član EFA-e.

- Ovdje su gostovali mnogi umjetnici iz Srbije, možemo slobodno reći – vrhunska umjetnička imena i ansambli – Atelje 212, Zvezdara teatar, Beogradska filharmonija…  S njima imamo iznimnu suradnju, baš kao i s umjetnicima iz Banjaluke koje smo pozvali i ove godine. U šesnaest godina svoga festivala, Matica je uspjela dovesti i predstaviti umjetnike iz cijeloga svijeta. Prošle godine bilo je teško zbog problema financiranja, ali smo se ipak uspjeli održati  – rekao je predsjednik Muselimović.

Konzulica Vukajlović je naglasila kako je informirana da je Matica hrvatska Mostar jaka institucija, jaka pokretačka snaga svih bitnijih kulturnih i društvenih zbivanja u Mostaru i da joj je posjet Matici bio jedan od primarnih zadataka.
- Drago mi je što sam se u to mogla uvjeriti i danas, na licu mjesta, a vjerujem da je ovo tek početak i čvršće suradnje između Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru i MH – kazala je Vukajlović.

vukajlovic_1

vukajlovic_2

vukajlovic_3
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP