Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti IZASLANSTVO KULTURNOG CENTRA KRALJ FAHD U POSJETU MATICI HRVATSKOJ
IZASLANSTVO KULTURNOG CENTRA KRALJ FAHD U POSJETU MATICI HRVATSKOJ
Srijeda, 05. ožujka 2014.
izaslanstvo_kralj_fahd1aMaticu hrvatsku Mostar posjetilo je izaslanstvo Kulturnog centra Kralj Fahd  u Mostaru na čelu s upravnikom Alajmijem Bandarom  Qublanom. U izaslanstvu su bili i mr.sc. Alma Mustafić, koordinatorica Odjela za kulturnu promociju, izložbe i seminare i prevoditeljica Ilhama Purišević-Duraković.


S njima su razgovarali glavna tajnica MHM Misijana Brkić-Milinković i član Predsjedništva MHM, glavni urednik časopisa Motrišta, književnik Miro Petrović.
-Velika nam je čast što smo danas ovdje i što se možemo upoznati s djelovanjem vaše kulturne institucije. Željeli bismo vas upoznati s aktivnostima našega centra u Mostaru, ali i cijeloj BiH. Naš cilj je pojačati suradnju i učvrstiti kulturne, obrazovne i druge veze između Kraljevine Saudijske Arabije i BiH. Stoga naš glavni naglasak i jest na kulturi i obrazovanju. Naš centar pomaže različite projekte, te organizira zanimljive aktivnosti. Tako, primjerice, trenutačno imamo besplatne tečajeve arapskog i engleskog jezika te informatike. Zanimljivo da imamo oko 45 posto polaznika Srba i Hrvata. Dakle, otvoreni smo za sve narode BiH, bez obzira na vjeru i nacionalnost. Želimo stoga uspostaviti i  suradnju s Maticom hrvatskom Mostar te eventualno i zajednički organizirati neke programe – kazao je direktor Kulturnog centra Kralj Fahd u Mostaru.

Glavna tajnica MHM Misijana Brkić-Milinković zahvalila je gostima iz Kraljevine Saudijske Arabije na zanimanju za rad MHM i eventualne zajedničke projekte, te predstavila manifestaciju Mostarsko proljeće-Dani Matice hrvatske s naglaskom na ovogodišnji program. Član Predsjedništva MHM Miro Petrović predstavio je nakladničku djelatnost MHM - časopise Motrišta i Suvremena pitanja, kao i književni program Dana Matice hrvatske. Na kraju su razmijenjeni i prigodni darovi, a upravnik centra Kralj Fahd pozvao je predsjednicu i počasnog predsjednika MHM prof.dr. Ljerku Ostojić i Josipa Muselimovića u posjet njihovom centru. (mbm)

izaslanstvo_kralj_fahd1

izaslanstvo_kralj_fahd2

izaslanstvo_kralj_fahd3

izaslanstvo_kralj_fahd4
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP