Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti Dr. Dragan Čović - Visoki pokrovitelj Mostarskog proljeća 2015.
Dr. Dragan Čović - Visoki pokrovitelj Mostarskog proljeća 2015.
Ponedjeljak, 06. travnja 2015.
covic_2015_1aHrvatski član Predsjedništva BiH, HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović posjetom Matici hrvatskoj Mostar gdje su ga dočekali predsjednica i počasni predsjednik – prof. dr. Ljerka Ostojić i Josip Muselimović te članovi Predsjedništva MH Mostar, i službeno je potvrdio visoko pokroviteljstvo nad međunarodnom kulturnom manifestacijom Mostarsko proljeće 2015. – XVII. dani Matice hrvatske Mostar.

Manifestacija počinje 21. travnja otvaranjem izložbe umjetnina Franjevačke galerije sa Širokog Brijega u Galeriji Aluminij, a otvorit će je upravo dr. Čović.
- Matica hrvatska  Mostar svih je ovih godina radila u složenim uvjetima, no, unatoč svemu, uspjela je sačuvati i očuvati ovu iznimnu manifestaciju. Počašćen sam što mogu ove godine biti njezinim pokroviteljem jer – sve što je mostarsko, za mene je posebno. Vjerujem da ćemo i u ovako nemogućim uvjetima - financijskim, socijalnim i ekonomskim, pomoći da kultura ne ode s ovih područja, da institucije koje brinu o našoj baštini, našoj kulturi i tradiciji i o našem izričaju, jednostavno žive – kazao je dr. Čović.

covic_2015_2
Posjet Matici hrvatskoj bila je i prigoda da predsjednica Ostojić dr. Čoviću uruči novu člansku iskaznicu.
- Član sam Matice hrvatske od njezinih početaka, a ovo je samo nova iskaznica – kazao je dr. Čović koji je sa zanimanjem pregledao i nova Matičina izdanja – časopise Motrišta, Suvremena pitanja, Cvitak i Školarac, te knjigu Josipa Muselimovića „Tri dragulja i trideset tri priče“.

covic_2015_6

Predsjednica  i počasni predsjednik upoznali su dr. Čovića s programom ovogodišnje manifestacije naglasivši kako im je iznimno drago da ga mogu ponovno pozdraviti u Matici, ali ovaj put kao člana Predsjedništva BiH. Podsjetimo, MH Mostar dala je javnu potporu dr. Čoviću tijekom predizborne kampanje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

covic_2015_4

- Predsjednik Čović je istaknuo kako će i dalje biti uz nas, kao i do sada, i sigurna sam da će to dati jednu novu kvalitetu i novi zamah kako bismo što bolje predstavili kulturni identitet hrvatskog naroda u BiH, naravno uz potpuno uvažavanje svih ostalih. Njegova potpora Matici hrvatskoj i našim nastojanjima u ovom trenutku ima ogromno značenje za nas - kazala je dr. Ostojić.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP