Matica hrvatska Mostar

20 godina Mostarskog proljeća
You are here: Početna Obavijesti Priopćenja za javnost PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST PDF Ispis E-mail
Utorak, 10. veljače 2009. 11:31

Na sjednici Predsjedništva MH Mostar prihvaćen je prijedlog Povjerenstva za odabir najboljeg rada na osnovi Natječaja za izradu spomenika bosanskohercegovačkim nobelovcima Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu.

Na natječaj je pristiglo četrnaest radova eminentnih autora. Povjerenstvo u sastavu: Ivan Sivrić, prof., predsjednik, te fra Vendelin Karačić, dr. Slavko Musa, Borislav Puljić, ing. arhit. Marin Topić, ing. arhit. (članovi), predložilo je rad autora iz Zagreba, akademskog kipara Zorana Jurića kao najbolje rješenje.

U konceptu odabranog rada je ideja dvaju figura kod kojih dominira vertikalna kompozicija, a poze i stavovi pojedinačno ističu mislenu i pomalo uznositu siluetu obojice nobelovaca. Dojam bliskosti stvara međuodnos koji asocira na razgovor, razmjenu ideja ili tomu slično, navedeno je o obrazloženju.

Zahvaljujemo autorima koji su sudjelovali na Natječaju i obavještavamo ih da dostavljene skice figura mogu preuzeti u prostorijama Kluba Matice hrvatske Mostar svakim radnim danom od 09 do 15.00 sati.

 

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

eronet

GENERALNI SPONZOR

Sponzori

ep 2

VISOKI POKROVITELJ MOSTARSKOG PROLJEĆA 2017.

Grb rhSredišnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

FMKS
MCP
VLADA HNZ

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama


izmir jigolo sitesi