Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti NOVA IZDANJA: Iz tiska nedavno izašla nova knjiga J. Muselimovića
NOVA IZDANJA: Iz tiska nedavno izašla nova knjiga J. Muselimovića
Utorak, 16. lipnja 2015.
tri dragulja 1aTri dragulja i trideset tri priče naziv je nove knjige uglednog mostarskog odvjetnika i književnika, počasnog predsjednika Matice hrvatske Mostar, akademika Josipa Muselimovića. Ova knjiga, zajedno s još tri njih izašle 2012., 2013. i 2014. godine, Probuđena sjećanja, Mostarski dragulji - za sva vremena, Mostarski dragulji i druge priče – čini niz zanimljivih i vrijednih ostvarenja, u kojima Muselimović, na njemu

svojstven način, otkriva nepoznate priče iz života mostarskih dragulja – uglednih osoba iz sportskoga, kulturnog, javnog, umjetničkog života grada na Neretvi, preko putopisa i reportaža s mnogih europskih i domaćih odredišta, ali i donosi osvrte, komentare, kritike na aktualni društveni trenutak i događaje koje ne možemo tek tako zaobići.

Knjiga Tri dragulja i trideset tri priče podijeljena je u šest poglavlja: Neki dragi ljudi, Jučer,danas,sutra/Ljudi i događaji, Izbori su pred vratima, Među zidovima sudnice, Slovo s promocija, Tri dragulja.

U poglavlju Neki dragi ljudi, Muselimović donosi osvrt na posljednji ispraćaj velikog dramskog umjetnika Ante Vicana, priču o poznatom mostarskom fotografu i fotoreporteru Stojanu Stoli Lasiću (koji je i autor fotografije odabrane za naslovnicu ove Muselimovićeve knjige), o mostarskom poštaru Šeli te priču o proslavi 90. rođendana gospođe Angele Šarić, majke našeg proslavljenog umjetnika Ivice.
U drugome poglavlju, Muselimović donosi putopise, reportaže, osvrte, a u trećem problematizira tematiku listopadskih izbora u BiH.

U četvrtome poglavlju – Među zidovima sudnice, donosi priče iz odvjetničke i sudske prakse, dok su u poglavlju – Slovo s promocija, posložena njegova obraćanja, osvrti s promocija knjiga u kojima je sudjelovao ili o njima pisao. Tri dragulja donose priče o mostarskim sportskim veličinama, nogometašima – Dušku Bajeviću, Ivici Ćurkoviću i Enveru Mariću.

- Putujući za raseljenim sugrađanima, knjige Mostarski dragulji za sva vremena i Mostarski dragulji i druge priče, obišle su cijeli svijet. Dragulji o kojima sam pisao, utkani su u povijest grada kao simbol i ponos. Vjerujem da će i ova nova knjiga poći za sugrađanima u Norveškoj, Kanadi, Americi, Australiji… - kaže akademik Muselimović.

tri dragulja 2

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP