Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti AKADEMIKU MUSELIMOVIĆU PRIZNANJE MIMAR MIRA
AKADEMIKU MUSELIMOVIĆU PRIZNANJE MIMAR MIRA
Petak, 24. srpnja 2015.

Centar za mir i multietičku suradnju iz Mostara, na svečanosti u restoranu Labirint, a u povodu 11. obljetnice obnove Staroga mosta,dodijelio je priznanje Mimar mira, počasnom predsjedniku Matice hrvatske Mostar, odvjetniku i književniku akademiku Josipu Muselimoviću za predan i prepoznatljiv doprinos građenju i afirmaciji mira u teškom poslijeratnom razdoblju.

 

- Ovo je, ujedno, i priznanje Matici hrvatskoj Mostar i njezinu festivalu Mostarsko proljeće, koji su afirmirali Mostar na popisu kulturnih prijestolnica Europe. Zahvaljujući Matici i njezinu festivalu, spajaju se sve kulture i kulturni izričaji u svojim različitostima doprinoseći tako novome dobu kulture dijaloga i tolerancije i međusobnog poštivanja i uvažavanja na ovim prostorima – kazao je akademik Muselimović.

Inače, svečanost je priređena u nazočnosti članova Predsjedništva BiH – dr. Dragan Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića, kojima je uručeno najviše priznanje Centra za mir – međunarodna Nagrada za mir Mostar Peace Connection. Nagrada je posthumno uručena i bivšem predsjedniku Republike Turske Sulejmanu Demirelu i bivšem premijeru Republike Hrvatske Ivici Račanu, kao ljudima koji su, svojim djelovanjem, doprinijeli obnovi i izgradnji Starog mosta.

Uz Muselimovića, priznanje Mimar mira dobili su i: Željana Zovko, Siniša Šešum, Đelo Jusić, fra Iko Skoko, Erna Cipra, Florijan Mićković, Gojko Berić, Omer Karabeg, Ivan Lovrenović, Martina Mlinarević – Sopta, Milan Jovičić, Gradimir Gojer, Zdravko Grebo i Roko Markovina.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP