Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti POTPORA AUSTRIJSKOG VELEPOSLANSTVA RADU MATICE HRVATSKE
POTPORA AUSTRIJSKOG VELEPOSLANSTVA RADU MATICE HRVATSKE
Srijeda, 09. prosinca 2015.

posjet pammer 1a

Veleposlanik Republike Austrije u BiH NJ.E. Martin Pammer, u sklopu svoga prvoga službenog posjeta institucijama kulture u gradu na Neretvi, posjetio je i Maticu hrvatsku Mostar gdje je razgovarao s počasnim predsjednikom akademikom Josipom Muselimovićem.Akademik Muselimović upoznao je veleposlanika s djelatnošću Matice hrvatske Mostar, s posebnim naglaskom na međunarodnu kulturnu manifestaciju Mostarsko proljeće – Dani MH.

- Sve je počelo prije 17 godina. Tada je maestro Šutej dirigirao u Beču, a zahvaljujući njegovom posebnom odnosu prema Matici i ljubavi prema Mostaru, počele su pripreme i za ovaj – sada već najprestižniji festival ove vrste na ovim prostorima. Prije desetak godina, na Mostarskom proljeću nastupila je Bečka opera, a posjetio nas je i ministar kulture grada Beča.

- Imajući poseban odnos prema Matici počelo se sa radom sada već najprestižnijeg festivala na ovim prostorima i šire. Prije 10 godina na MP održan je i koncert Bečke operete, a posjetio nas je i Ministar kulture grada Beča – kazao je Muselimović, naglasivši kako je Matica hrvatska Mostar dosad imala iznimno uspješnu suradnju s veleposlanstvima i konzulatima Rep. Turske, SAD-a, Mađarske, Italije, pa bi radovala činjenica da se, upravo uz potporu Veleposlanstva Republike Austrije u BiH, na Mostarskom proljeću predstave i umjetnici iz ove zemlje.

Veleposlanik Pammer izrazio je oduševljenje prijedlogom te kazao kako Veleposlanstvo organizira 50 kulturnih programa u idućoj godini na kojima će se predstaviti mladi umjetnici iz Austrije s koncertima, predavanjima, izložbama po cijeloj BiH te da će, iz toga bogatog opusa, ponuditi i neki od programa Mostarskom proljeću.

posjet pammer 1

posjet pammer 2

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP