Matica hrvatska Mostar

bener najava 2019
You are here: Početna
NAJAVA ZBIVANJA: Austrija poslije 1945. – umjetnost i život
Utorak, 03. svibanj 2016.

austrijska izlozba najava 1

U sklopu Mostarskog proljeća 2016. – XVIII. Dana Matice hrvatske, u srijedu, 4. svibnja 2016. u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine bit će priređen program Austrija poslije 1945. – umjetnost i život, koji MH Mostar realizira u suradnji s Austrijskim veleposlanstvom Sarajevo.Tom prigodom bit će otvorene dvije izložbe - 25 likovnih djela suvremene umjetnosti iz Austrije i Beč i Austrija od 1945. godine u fotografskom stvaranju Ericha Lessinga.


O IZLOŽBAMA:

Prvi put će u Bosni i Hercegovini biti prikazana originalna djela koja su nastala u razdoblju od 1945. - 2015. godine. Tu su, među ostalim, djela Maxa Weilera, Adolfa Frohnera, Oswalda Oberhubera, Josefa Mikla, Jürgena Messenseea i drugih. Ova djela su dio zbirke Thomasa Eichlera, čiji je kurator prof. Wolfgang Bandion.

Paralelno uz izložbu suvremene likovne umjetnosti iz Austrije, odabranom zbirkom od 40 fotografija bit će predstavljeno stvaralaštvo jednoga od najboljih austrijskih fotografa Ericha Lessinga, s njegovim naročitim odnosom prema sociokulturnim kretanjima u Austriji od 1945. godine. Namjera je publici približiti vrijeme obnove i dinamike u Austriji nakon Drugoga svjetskog rata do danas, kao i prekretnice i izgradnje identiteta do razumijevanja današnje Austrije.

austrijska izlozba najava 2

 

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

logo CO 2018

Sponzori / pokrovitelji

eronet

ep 2


VISOKI POKROVITELJI MOSTARSKOG PROLJEĆA 2018.

Kolinda Grabar-Kitarović
predsjednica Republike Hrvatske

dr. Dragan Čović
hrvatski član Predsjedništva BiH

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama


izmir jigolo sitesi