Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna
NAJAVA ZBIVANJA: Koncert perkusionista Murata Coşkuna (Republika Turska)
Utorak, 31. svibnja 2016.

koncert murat 1a


U sklopu Mostarskog proljeća 2016. – XVIII. dana Matice hrvatske, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Turske u Mostaru, večeras će se, od 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine, održati koncert turskog perkusionista i skladatelja Murata Coşkuna.


Koncert se održava u organizaciji Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru, Yunus Emre – Turskog kulturnog instituta i Matice hrvatske Mostar.
Ulaz je slobodan.

Perkusionist, skladatelj, ravnatelj festivala…
Sve je to Murat Coşkun koji održava koncerte diljem svijeta sa svojim solo programom Rhythms of Life, a nastupa i s međunarodno priznatim glazbenicima i ansamblima na brojnim koncertima i festivalima, uključujući one u Mongoliji, Sjedinjenim Državama, Meksiku, Južnoj Koreji, Sudanu, Vijetnamu, Kambodži, Indoneziji, Laosu, Maroku, Alžiru, Tunisu, Turskoj, Iranu, Iraku, Izraelu te diljem zapadne i istočne Europe.

koncert murat 2

Utemeljena na njegovu proučavanju etnološkog u glazbi i orijentalnih studija koje je pohađao, njegova glazba daje presjek između glazbenih svjetova Orijenta i Zapada, a vuče korijene iz širokog glazbenog repertoara najrazličitijih kultura i glazbenih stilova - kao što su jazz, world music, klasična glazba I eksperimentalna glazba za udaraljke.

 

izmir jigolo sitesi