Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti IZASLANSTVO SREDIŠNJICE MH U POSJETU MOSTARSKOJ MATICI
IZASLANSTVO SREDIŠNJICE MH U POSJETU MOSTARSKOJ MATICI
Petak, 18. studenog 2016.

posjet izaslanstva zagreb 1aPočasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović, te članovi Predsjedništva Miro Petrović i dr. Gordan Jurišić te predsjednik NO MH Mostar Dragan Marijanović, primili su izaslanstvo Središnjice Matice hrvatske iz Zagreba - Stipu Boticu i Stjepan Sučića, potpredsjednike MH Zagreb te Damira Zorića, gospodarskog tajnika.

Tom prigodom razmatrano je niz aktualnih pitanja vezanih uz djelovanje Matice hrvatske uopće, napose u Hercegovini i Mostaru.
Muselimović i Petrović upoznali su goste s najnovijim projektoma Matičina ogranka u Mostaru, pripremama za 19. festival Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske 2017., ističući redovite problem vezane uz financiranje tog projekta koji je obilježio kulturu ovoga grada kroz prošlih osamnaest godina, a najavili su i posebne projekte vezane uz dvadesetu obljetnicu Festivala, kojom zgodom će njegov program biti iznimno sadržajan i kada će se tiskati monografija posvećena toj obljetnici.

Gosti iz Zagreba podvukli su kako Središnjica iznimno respektira postignuća ogranka u Mostaru, te pozvali domaćine da se uključe u pripreme obilježavanja 175. godina od utemeljenja ove najstarije i najznačajnije kulturne institucije u Hrvata uopće.

posjet izaslanstva SREDIŠNJICE zagreb

posjet izaslanstva SREDIŠNJICE zagreb

posjet izaslanstva SREDIŠNJICE zagreb

posjet izaslanstva SREDIŠNJICE zagreb

posjet izaslanstva SREDIŠNJICE zagreb

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP