Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti HT ERONET od prvoga dana uz Matičino Proljeće
HT ERONET od prvoga dana uz Matičino Proljeće
Ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

eronet dani matice 1a


Mostarsko proljeće 2017. – 19. dani Matice hrvatske počinju u utorak, 21. ožujka, u Hrvatskome domu Hercega Stjepana Kosače. HT ERONET i ove je godine ponosni generalni sponzor ove kulturne manifestacije, koja je odavna nadišla granice BiH. 


Ugovor o generalnom sponzorstvu Mostarskoga proljeća – Dana Matice hrvatske potpisali su predsjednica Matice hrvatske Mostar prof. dr. Ljerka Ostojić i predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac. 
U izaslanstvu MH mostar bili su i počasni predsjednik akademik Josip Muselimović i mr. sc. Gordan Jurišić, član Predsjedništva.

„HT ERONET i ove je godine ponosni generalni sponzor Mostarskog proljeća, a s Maticom hrvatskom i njezinim Proljećem od prvoga smo dana. Čestitam čelnim ljudima Matice što su i ove godine, osigurali Mostaru i Hercegovini vrhunske programe i izniman umjetnički i kulturni užitak. HT ERONET svoju društvenu odgovornost pokazuje i potporom ovakvim projektima i uistinu nam je čast biti dijelom ove lijepe priče koje uskoro počinje u Mostaru. Uz to što smo generalni sponzor, HT ERONET je sponzor i večeri otvorenja – predstave 'Parovi' Mire Gavrana te koncerta Jacquesa Houdeka i tamburaša na samoj svečanosti zatvaranja manifestacije“, kazao je Primorac.

Predsjednica MH Mostar prof. dr. Ljerka Ostojić zahvalila je HT ERONET-u i predsjedniku Primorcu i na ovogodišnjoj potpori te istaknula:
„HT ERONET je istinski prijatelj Matičinih Dana i zahvaljujem još jedanput u ime cijele mostarske Matice što su i ovaj put pokazali veliki sluh za naše Proljeće. Također bih zahvalila predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenku Hercegu koji nam je pružio iznimnu potporu te gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću i županu Splitsko-dalmatinske županije Zlatku Ževrnji zahvaljujući kojima na Mostarsko proljeće stižu dvije operete – 'Kneginja čardaša' i 'Mala Floramye'. Visoki pokrovitelj ovogodišnjih Dana je Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, a već tradicionalno, na svečanosti otvorenja dodijelit ćemo i Kristalnu maticu i Veliku povelju s imenom maestra Vjekoslava Šuteja gospodinu Ževrnji, županu Splitsko-dalmatinske županije, te Zvonku Milasu, državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Dževdetu Tuzliću, uredniku Programa za kulturu BHT-a koji izravno prenosi svečanost otvorenja“.

Ovogodišnji Matičini Dani počinju 21. ožujka i traju do 18. svibnja i u tom razdoblju bit će priređeno 20-ak različitih glazbeno-scenskih, kazališnih, likovnih, književnih i dječjih sadržaja.

eronet dani matice 1

eronet dani matice 2

eronet dani matice 3

eronet dani matice 4

eronet dani matice 5

eronet dani matice 6

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP