Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna
Književno druženje u Čapljini - Julijana Matanović
Utorak, 28. ožujka 2017.

knjizevno druzenje capljina 1a

U sklopu Mostarskog proljeća 2017. bit će organizirano književno druženje s prof. dr. sc. Julijanom Matanović, profesoricom na Studiju hrvatskog jezika i književnosti u Zagrebu i članicom-suradnicom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, trenutno jednom od najprodavanijih i najčitanijih hrvatskih književnica.


Julijana Matanović pojavila se na hrvatskoj književnoj sceni 1997. svojom zbirkom priča Zašto sam vam lagala i od tada je nizala uspješna djela koja su nagrađivana poznatim književnim nagradama.

Književni opus Julijane Matanović predstavit će prof. dr. sc. Mirna Brkić Vučina s Filozofskog fakulteta u Mostaru. Poseban naglasak prof. dr. Brkić Vučina stavit će na posljednju knjigu proze – I na početku i na kraju bijaše kava, objelodanjenu u lipnju 2014. godine. U današnjim nakladničkim uvjetima ova knjiga Julijane Matanović je svojevrstan fenomen (tri izdanja u samo šest mjeseci).

Knjiga je dobila nagrade Ksaver Šandor Gjalski, Josip i Ivan Kozarac, a nominirana je i za nagradu Kiklop. Uz to, propraćena je i pozitivnim, gotovo oduševljenim, kritikama same struke.

Srijeda, 29. 3. 2017. u 19:30
GALERIJA „TAU“ ČAPLJINA

knjizevno druzenje capljina 2