Matica hrvatska Mostar

20 godina Mostarskog proljeća
You are here: Početna Novosti Novosti MOSTARSKO PROLJEĆE Na festivalu gostovali Zadrani
MOSTARSKO PROLJEĆE Na festivalu gostovali Zadrani
Ponedjeljak, 03. travanj 2017. 09:06

mp zadrani 1a- Dani Matice u Mostaru svakoga proljeća, za mene su izniman događaj, iskreno se veselim festivalu i Mostaru, gdje se, zahvaljujući dragim ljudima i prijateljima, osjecam kao kod svoje kuće. Kao dugogodišnji clan Festivalskog vijeća, drago mi je da festival odrzava kontinuitet izvrsnih kulturnih događanja i da, nadasve, ima svoju publiku.


HNK Zadar posljednjih nekoliko godina sudjeluje sa svojom produkcijama na proljetnoj manifestaciji, i toplo se nadam da ce se ta suradnja održati i u budućnosti – kazao je to ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić, u povodu gostovanja predstave „Ostavljam te“ u izvedbi HNK Zadar na Mostarskom proljeću.

Mostarska publika izvrsno je primila ovo kazališno uprizorenje na Maloj sceni HNK, rađeno prema komadu Edwarda Albee – Marriage Play. 
Režiju potpisuje Matjaž Latin, slovenski redaatelj, kojemu je ovo prva suradnja s HNK Zadar.
Glavne su uloge ostvarili Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber…

 

- Naizgled slična Virginiji Wolf, ova psihološka drama, ipak, na na drukčiji način nudi polazište jednoga duhovnog putovanja i tjera nas da dublje mislimo o sebi i preispitivanju vlastite svijesti. Ona omogućava da ponovno odigramo napasti koje potiskujemo, želje koje nas salijeću... Na trenutke se čini da smo, igrajući se, zagospodarili svojim životima,ali to je ipak samo iskrivljeno ogledalo naših nemoći kojima se smijemo lažnim, prisilnim smijehom.Sigurna sam da u'Ostavljam te' svi možemo prepoznati sami sebe, čak i onda kad nosimo životne krinke – kazala je nakon predstave Jasna Ančić.

mp zadrani 1

mp zadrani 1

mp zadrani 1

mp zadrani 1

mp zadrani 1

 

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

eronet

GENERALNI SPONZOR

Sponzori

ep 2

VISOKI POKROVITELJ MOSTARSKOG PROLJEĆA 2017.

Grb rhSredišnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

FMKS
MCP
VLADA HNZ

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama


izmir jigolo sitesi