Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna
NAJAVA ZBIVANJA: Kultna Mala Floramye Ive Tijardovića na pozornici Kosače
Četvrtak, 04. svibnja 2017.

mala floramye najava 1a
Mostar, 4. svibnja 2017. - U sklopu Mostarskog proljeća 2017. – 19. dana Matice hrvatske, u subotu, 6. svibnja u 20 sati, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače bit će izvedena kultna splitska opereta Ive Tijardovića „Mala Floramye“, u izvedbi solista, Zbora, Orkestra i Baleta HNK Split. 


Gostovanje je omogućila Splitsko-dalmatinska županija, a sponzor večeri je ADDIKO BANK.
Dirigent je Hari Zlodre, a redatelj Goran Golovko.

Uloge:


Mala Floramye/Suzette

Antonija Teskera/ Hana Hanas

Šjora Petronila

Elizabeta Tudor Gančević/ Snježana Katić

Tonkica, prijateljica Floramye

Branka Pleština Stanić/Jelena Brnadić

Marica, prijateljica Floramye

Barbara Sumić/ Bjanka Ivas

Mirko, student/Petar Petrović

Bože Jurić Pešić/ Vladimir Garić

Zvone, Mirkov prijatelj

Zdeslav Petrašić

Ulaznice po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na infopultu Mepas Malla, u uredu Matice hrvatske te u Kosači, dva sata prije početka predstave.

Mala Floramye
Premijera: 3. prosinca 2016.
Pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, a u režiji Gorana Golovka solisti, Zbor, Orkestar i Balet splitskog kazališta oživjet će Malu Floramye, najpopularniju splitsku predstavu, trajni dio identiteta grada Splita, najizvođeniju splitsku operetu koja svoju krunu publici najomiljenije nosi još od trijumfalno uspješne praizvedbe prije punih 90 godina. 

Radnja operete u prvom činu odvija se u vremenu pred Prvi svjetski rat u karnevalskoj noći na splitskoj Rivi, a kraljica i kralj karnevala su mladi zaljubljeni par Floramye i Mirko. Istovremeno je šjor Bepo Pegula, naročito njegove samoproglašene zavodničke sposobnosti, i u ovoj prigodi predmet zabave svojim, sebi sličnim, prijateljima kao i ostatku grada. Drugi se čin događa u gradiću Quimperville pokraj Marseillea za vrijeme rata gdje se ponovno susreću Floramye i Mirko, ona kao bolničarka, a on kao opjevani ratni heroj – poručnik Petar Petrović, a tu se nekako zatekne i šjor Bepo u kojeg se ludo zaljubljuje engleska bolničarka Miss Eveline Beautyflower. Treći je čin smješten ponovno u Split po završetku rata, a ljubavne se priče sretno zaključuju u romantičnom ili pak komičnom happyendu….

Goran Golovko, HNK Split

mala floramye najava 1

mala floramye najava 2

mala floramye najava 3

mala floramye najava 4

mala floramye najava 5

mala floramye najava 6

mala floramye najava 7