Matica hrvatska Mostar

Baner Bozic
You are here: Početna Novosti Novosti Potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini
Potpisani ugovori za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini
Petak, 31. kolovoz 2018.
ugovori hr vitez

U Vitezu je održan svečani program u povodu potpisivanja ugovora za programe i projekte Hrvata u Bosni i Hercegovini. Podsjetimo, manifestacija Mostarsko proljeće 2018. – XX. dani Matice hrvatske Mostar, dobila je potporu od 100.000 kuna, a ugovor je, uime Matice, potpisala predsjednica prof. dr. Ljerka Ostojić.

Nazočnima se obratio državni tajnik Zvonko Milas koji je u svom obraćanju naglasio kako je neraskidiva vezanost i zajedništvo hrvatskog naroda s obje strane granice, kao i snažna opredijeljenost Vlade Republike Hrvatske temelj za još čvršćim i snažnijim povezivanjem sa sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini.

Milas je rekao kako su i ovi projekti primjer zajedništva i pokazatelj sinergijskog djelovanja i suradnje te poručio: „Potpora koju hrvatska država pruža Hrvatima u Bosni i Hercegovini nije samo dužnost, zakonska ili ustavna obveza, nego nas spaja osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu bez obzira na zemljopisne granice, a zajedništvom koje nas je sačuvalo kroz povijest gradit ćemo prosperitetniju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj.“

Sudionicima svečanosti-dobitnicima potpore obratili su se kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup i dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine te dobitnici potpore koji su zahvalili na cjelokupnoj podršci i njegovanju zajedništva koji su jasan pokazatelj da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini neće biti ostavljen i zaboravljen.

U kulturno-umjetničkom djelu programa sudjelovali su djeca i mladi iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. (IZVOR: www.hrvatiizvanrh.hr)
 

jigolo sitesi jigolo ajansı

Generalni sponzor

logo CO 2018

Sponzori / pokrovitelji

eronet

ep 2


VISOKI POKROVITELJI MOSTARSKOG PROLJEĆA 2018.

Kolinda Grabar-Kitarović
predsjednica Republike Hrvatske

dr. Dragan Čović
hrvatski član Predsjedništva BiH

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP

 

izmir jigolo sitesi