Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti Predsjedništvo MH Mostar podržalo dr. Čovića u predizbornoj utrci za sljedeće izbore
Predsjedništvo MH Mostar podržalo dr. Čovića u predizbornoj utrci za sljedeće izbore
Četvrtak, 20. rujna 2018.
Predsjedništvo MH Mostar podržalo dr. Čovića

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović posjetio je Maticu hrvatsku Mostar i tom prigodom zahvalio za sve ono što je pod okriljem Matice hrvatske napravljeno za Mostar, Hercegovinu i BiH u zadnjih 20 godina.

- Tijekom današnjeg susreta prisjetili smo se vremena kada smo autobusom, prije 20 godina, išli zajedno u Makarsku kako bismo, na neki način, potaknuli promišljanja o tome što je hrvatski narod, što je hrvatska baština, kultura, tradicija i običaji – kazao je u izjavi za novinare Čović.

Poručio je kako će uvijek biti uz Maticu hrvatsku te je obećao kako će ta institucija dobiti "prikladniju potporu kako bi se moglo normalnije raditi".

Predsjednica Matice hrvatske Mostar Ljerka Ostojić kazala je kako je "Matica pritoka velike rijeke koja se zove Hrvatski narodni sabor", dodavši kako se nada da će ta rijeka "dovesti u mirnije vode zajedništva, gdje će svi zajedno graditi blagostanje".

Počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović kazao je kako na ovim prostorima djeluje deset političkih stranaka s hrvatskim predznakom te kako za dvadeset godina koliko traje kulturna manifestacija Mostarsko proljeće, nitko od predstavnik tih stranaka nije došao u Maticu hrvatsku i zainteresirao se što se tu događa i radi.

- Silno smo zahvalni Čoviću što je od samog početka s Maticom hrvatskom, što prepoznaje njezin rad i nastojanja i što je podržava u svim planovima - kazao je Muselimović.

Prof. Ostojić i akademik Muselimović dali su punu potporu dr. Draganu Čoviću za predstojeće izbore, 7. listopada.

Prigodom posjeta dr. Čoviću je darovan stoti broj časopisa Motrišta, a dr. Čović je Ljerki Ostojić darovao svoju knjigu "Iznad crte", zborniku govora, koja će biti predstavljena večeras.

Također, tijekom susreta najavljeno je izdavanje monografije u povodu 20. godina Mostarskog proljeća. Promocija monografije očekuje se na idućem Mostarskom proljeću.

Predsjedništvo MH Mostar podržalo dr. Čovića

Predsjedništvo MH Mostar podržalo dr. Čovića

Predsjedništvo MH Mostar podržalo dr. Čovića

Predsjedništvo MH Mostar podržalo dr. Čovića

(www.vecernji.ba)
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP