Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti U BEOGRADU PREDSTAVLJENO TROKNJIŽJE AKADEMIKA MUSELIMOVIĆA
U BEOGRADU PREDSTAVLJENO TROKNJIŽJE AKADEMIKA MUSELIMOVIĆA
Utorak, 12. studenog 2019.

muselimovic troknjizje beograd

Troknjižje mostarskog književnikai odvjetnika, Večernjakova kolumnista Josipa Muselimovića - I to je to, Mostarski dragulji i Kud plovi ovaj brod, predstavljeno je u iznimno svečanom ozračju, u nazočnosti velikog broja odvjetnika, književnika, osoba iz javnoga i kulturnog života, u centru Beolido u Beogradu.

O životu i stvaralaštvu akademika Muselimovića govorili su: akademik Ivica Ćurković, Duško Bajević, odvjetnik i književnik Ilija Radulović i mostarski paroh Radivoje Krulj.

Posebno zanimljivo izlaganje imao je bard odvjetništva u Srbiji Ilija Radulović, po čijim je obranama, pričama iz sudnice, objavljeno nekoliko romana, a koji je Muselimovića nazvao – Prorokom s Neretve. Radivoje Krulj govorio je o suradnji akademika Muselimovića s mostarskom Prosvjetom te njegovu neprocjenjivom doprinosu obnovi suživota u gradu Mostaru.

Ivica Ćurković osvrnuo se na akademikova životna priznanja, s posebnim osvrtom na Zlatnu povelju Internacionalne lige humanista s imenom dvostrukog nobelovca Linusa Paulinga, kao i Zlatne povelje za životno djelo u profesiji svih komora s prostora bivše države. „Iako je ono u Mostaru bila veličanstvena promocija, ova beogradska ju je nadmašila. Čestitke još jedanput mome prijatelju akademiku Muselimoviću“, zaključioje Ćurković.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP