Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti POTPISAN UGOVOR O MEDIJSKOM POKROVITELJSTVU
POTPISAN UGOVOR O MEDIJSKOM POKROVITELJSTVU
Ponedjeljak, 06. travnja 2009.
ht_ugovor1mU prostorijama generalnog sponzora Mostarskog proljeća-Dana Matice hrvatske HT-a Mostar potpisan je Ugovor o medijskom pokroviteljstvu između BH televizije i Matice hrvatske Mostar o medijskom pokroviteljstvu ovogodišnje manifestacije. Ugovor su potpisali direktor BHT-a Milenko Vočkić i predsjednik MH Mostar Josip Muselimović.

- Želim zahvaliti vodstvu BHT1 na potpisivanju ugovora o medijskom pokroviteljstvu, koji jamči  dugoročnu suradnju na promicanju kulturnog identiteta hrvatskog naroda i kulturnih identiteta naroda koji žive u BiH i regiji - kazao je Muselimović. Inače, BHT izravno će prenositi svečanost otvaranja i zatvaranja Mostarskog proljeća, te emitirati Kroniku Mostarskog proljeća jedanput tjedno.

Pomoćnica ministra kulture i sporta Federacije BiH, inače članica Umjetničkog savjeta, Angela Petrović kazala je kako je, unatoč znatnom smanjenom proračunu u odnosu na prošlu godinu, Ministarstvo kulture i sporta FBiH podržalo održavanje Mostarskog proljeća 2009.

O programu su govorili izvršni producent Miljenko Puljić, te članovi umjetničkog savjeta dr. Ivo Prlender, ravnatelj Dubrovačkih ljetnih igara i Ivica Šarić, operni umjetnik koji će se u sklopu Mostarskog proljeća, a u povodu 35. obljetnice svoga umjetničkog djelovanja, predstaviti opernom gala večeri, na kojoj će, uz Šarića, nastupiti i Amila Bakšić, Sandra Bagarić, Kisun Kim, Krunoslav Cigoj i Edin Karamazov. Umjetnike će pratiti Sarajevska filharmonija kojom će ravnati Miroslav Homen. O izložbama Marija Mikulića i Povijest na dlanu govorili su Goran Mikulić i Srećko Lola Mustagrudić. Mostarsko proljeće 2009. otvorit će član Predsjedništva BiH Željko Komšić, a izložbu Povijest na dlanu predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Međunarodna kulturna manifestacije Mostarsko proljeće 2009. - Dani Matice hrvatske počinje 15. travnja i trajat će do 1. lipnja.  Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

ht_ugovor1

ht_ugovor2
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP