Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti OVACIJE ZA SERGE LOPEZ TRIO
OVACIJE ZA SERGE LOPEZ TRIO
Petak, 17. travnja 2009.
Zvuci novog flamenca u izvedbi Serge Lopez tria razgalili su mostarsku publiku koja je ovaj izvanredan trojac pozdravila burnim pljeskom i ovacijama. Izvodeći, kako kaže sam Lopez - novu verziju flamenca s ukomponiranim elementima Afrike i Sredozemlja, ovaj francusko-španjolski trio donio je, uistinu, dašak novoga glazbenog nesvakidašnjeg izričaja Mostaru.

Oduševljeni su prijemom publike. Oduševljeni Mostarom koji je nakon Zadra, njihova druga postaja na mini turneji po tri države - Hrvatskoj, BiH i Sloveniji. Prvi su put u Bosni i Hercegovini, a prvi put je i jedan ovakav koncert izveden na Mostarskom proljeću. I to na inicijativu člana Umjetničkog savjeta, ravnatelja Hrvatske kazališne kuće iz Zadra, Renata Švorinića.

- Nedavno smo izdali live CD, no večerašnji koncert sinteza je moga 30-godišnjeg rada - najbolje od najboljega što je dosad izdano na nosačima zvuka - pojašnjava nam Lopez koji je predstavnik druge generacije španjolske obitelji koja je, nakon  građanskog rata preselila u francuski Toulouse.

Lopez ističe kako je velika razlika u reakciji publike u Mostaru i u Zadru, od primjerice, francuske.
- u zraku se osjeti zadovoljstvo publike, žeđ za novim stvarima, osjećaji su opipljivi - kaže ovaj španjolski Francuz koji je u Mostaru posebno bio oduševljen gastronomskim i vinskim čarolijama - hercegovačkom mućkalicom i blatinom.

Menadžer ovoga izvanrednog trija Svetozar Rackov kaže kako su prodali sve CD-e koje su donijeli sa sobom u Mostar i kako sinteza flamenca koju izvode budi egzotični neuobičajeni doživljaj. Publika na nogama, egzotika u zraku, naučenih simpatično izgovorenih par riječi na hrvatskom - Dobra večer, Hvala..., obilježili su jednu prekrasnu glazbenu večer u Kosači.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP