Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti SAVJETI MLADIMA IZ PERA PROF. BRANKA
SAVJETI MLADIMA IZ PERA PROF. BRANKA
Srijeda, 22. travnja 2009.
- Dragi moj dedo! Želim ti zahvaliti na ovoj predivnoj knjizi u ime moga brata Ive, rođaka Vjeke i u moje ime. Ovom knjigom nama mladima pokazuješ kako ići pravim putem kroz ove lude godine - tako je mala Karla Mikulić zahvalila djedu, uvaženom mostarskom prof. psihologije i pedagogije Branku Barišiću, čija je knjiga Mladi u vrtlogu puberteta i adolescencije predstavljena u sklopu Mostarskog proljeća.
Doc.dr. Boris Maslov, recenzent knjige, upozorio je na sve prisutniji problem suicida kod mladih:

- Prema istraživanjima - dvije su skupine suicidalno nastrojene mladeži. Prva su mladi koji boluju od psihičkih poremećaja (najčešće depresije) i kod njih je samoubojstvo planirano i promišljeno. Druga skupina su mladi s impulzivnim suicidalnim ponašanjem koji ne planiraju suicid i prethodno ne promišljaju o njemu. U knjizi prof. Barišić objašnajva problematiku suicidalnosti kod mladih i - kako prepoznati nakane, uzroke i rizične čimbenike sucidalnosti - kazao je doc.dr. Maslov.

U ime MH Mostar pozdravila je prof. dr. Ljerka Ostojić:
- Od srca preporučam ovu knjigu svim mladima koja im može biti odličan vodič u ovome burnom razdoblju njihova života. Sigurna sam kako će kao odlično štivo poslužiti i studentima medicine, kao i svima nama koji žele obnoviti staro gradivo.
Na ovoj zanimljivoj promociji, prof. Barišić je, između ostalih, zahvalio i, kako je kazao, trima malim gracijama - djevojčicama Lejli Čusto i Dariji Ostojić koje su - Lejla izvedbama na glasoviru, a Darija čitajući ulomke iz knjige - te unučici Karli, učinile ovu promociju drukčijom. Govorili su i urednik knjige prof. Zdravko Nikić i Ante Suton, uime Grafičke industrije Suton, koji je preporučio ovu knjigu kao dar. (mbm)
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP